Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music
22 oktober 2016 00:00 - 23:59

21 Trombones Project

Voor dit project zijn we op zoek naar een 20-tal trombonisten (hoge trombone t/m bastrombone) om een ensemble te vormen. Jullie zullen die dag gaan werken aan een speciaal trombone project genaamd "21 trombones project" (geënt op het gelijknamige project van de legendarische Urbie Green). Het geheel zal onder leiding staan van Martijn Sohier, o.a. leadtrombonist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Martijn Sohier

Tot zijn staat van dienst kan hij optredens rekenen met top bands als The Skymasters, The Bob Brookmeyer Big Band, het Metropole Orkest en Peter Herbolzheimer’s Big Band. Hij heeft met artiesten gewerkt als: Toots Tielemans, Michael Brecker, Clark Terry, The Yellow Jackets, Slide Hampton, Johnny Griffin, George Coleman en Shirley Bassey. Tegenwoordig is Sohier lead-trombonist van het Jazzorchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert en The Dutch Jazz Orchestra o.l.v. John Ruocco. Martijn Sohier heeft twee eigen groepen: The Phonebone Quintet, een jazzkwintet met saxofonist Allard Buwalda en The Stanton Band, een fusiongroep waarvan het repertoire gecomponeerd en gearrangeerd is door hemzelf. Als docent is Sohier verder verbonden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

"Op deze dag zullen een aantal lichte-muziek stukken aan bod komen die samen worden ingestudeerd en uitgevoerd met een (jazz) combo. Spelen in dit trombone-koor is een speciale belevenis, met haar ongekende mogelijkheden op het gebied van klank, het enorme bereik en het brede klankspectrum en het geheel ondersteund door een ritmesectie. Kortom, een overweldigend gevoel!" Aldus Martijn.

Fragment originele opname Urbie Green


Uiteraard zijn ook auditoren van harte welkom.

Dagprogramma:

09:30 Binnenkomst en koffie
10:00 Aanvang programma 'The art of Trombone playing'
11:00 Repetitie 21 Trombones
12:00 Lunch
13:00 repetitie 21 Trombones + ritmesektie
15:30 Pauze
16:00 Concert
16:30 BorrelCookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info