Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality
News of Music Centre Ittervoort

Workshop 'Tropical Trombone Day'

31 October 2018

Zaterdag 27 oktober vond er bij Adams Muziekcentrale een workshop Trombone plaats met een zomers tintje, namelijk salsamuziek specifiek toegepast op de trombone, de dag heette dan ook Tropical trombone dag.

Onder de bezielende leiding van May Peters namen de deelnemers kennis van de rythm-feel van Caribische muziek. Het was een een leerrijke en interessante dag en de deelnemers hebben vanaf het begin tot het eind van de workshop hard gewerkt, om zich deze stijl enigszins eigen te maken. Samen met een percussionist en dankzij haar specialisme en haar energieke werkwijze, weet zij de muzikanten enorm te motiveren! De trombonisten waren na afloop dan ook erg enthousiast en keerden met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts.

Op naar de volgende workshop!

Biografie May Peters
Trombonist, schijfster en docent May Peters woont sinds 1994 meer dan zestien jaar in Puerto Rico (USA) waar ze verbonden was als docent Trombone Jazz en Caribische Muziek aan het Conservatorium van Puerto Rico en het Conservatorio de Artes del Caribe. In haar uiteenlopende carriere trad ze op met talloze formaties op nationale en internationaal vermaarde podia in 28 verschillende landen (uit Nederland: The Cubop City Big Band; uit Suriname: Ronald Snijders Extended Band; uit Puerto Rico: Elías Lopés, Plena Libre, Eddie Santiago; Curaçao: Tumba Festival, uit Frankrijk/Nederland/Engeland: Glenn Miller Memorial Orchestra en vele anderen.)
Ze was correspondent voor www.caribemagazine.nl van Puerto Rico en de muziek op Curaçao.
May geeft lezingen en Latin workshops in Nederland, de Cariben, de Verenigde Staten, Europa en Zuid Afrika.
Van haar hand verschenen ¡Música,maestra!/brieven uit Puerto Rico (2009) en Poco a poco (2016)-uitgeverij Totemboek,Amstelveen. Haar CD 'Tributo de Tambor y Trombón en Clave de Mujer Boricua' (Hommage met percussie en trombone in het teken van de Puerto Ricaanse vrouw) belandde op plaats 9 van de Top 20 Beste Albums van 2013 van Puerto Rico.
Sinds 2016 is May ook gecertificeerd toeristenbegeleider in Puerto Rico o.a. op de Ruta de la Salsa.

Information

Picture gallery

Cookie information

This website uses cookies to improve your experience.