Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News

WMC komt met nieuw blaasmuziekfestival

07 February 2019

De organisatie van het Wereld Muziek Concours (WMC), VIE Event Group en de gemeente Kerkrade slaan de handen ineen voor een nieuw blaasmuziekfestival.

Samen willen ze het buitenfestijn BLOW! in Kerkrade organiseren. Met dit festijn wil de organisatie ook zichtbaar zijn in de jaren dat er geen WMC plaatsvindt.

Muziek en meer
"Met BLOW! kiezen we voor een nieuw format waarin we de blaasmuziek in de breedte tonen: van het entertainment op de markt tot de symfonische blaasmuziek in het theater", zegt artistiek manager van WMC Björn Bus. "Ook educatie speelt een belangrijke rol. We organiseren een driedaagse internationale dirigentencursus waarin we begenadigde dirigenten van over de hele wereld uitnodigen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen onder leiding van gerenommeerde docenten."

Line-up
Het festival vindt dit jaar van 4 tot en met 7 juli voor het eerst plaats. Onder andere de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en de energieke band Broken Brass Ensemble maken dan hun opwachting. Het defensieorkest Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) speelt op 6 juli samen met de gevierde Oostenrijkse percussionist Martin Grubinger. Het festival sluit af met een parade van top mars- en showbands in het centrum van de stad.