Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News

Martin Grubinger in de jury en op het podium van TROMP 2018

28 February 2018

De tweejaarlijkse TROMP International Percussion Competition en het festival in Eindhoven opent dit jaar op vrijdag 9 november met een bijzonder slagwerkspektakel. De Oostenrijkse slagwerker Martin Grubinger is een van de prominente gasten deze editie, zowel in de vakjury van het concours als op het festivalpodium. Speciaal voor TROMP gaat hij een eenmalige samenwerking aan met TROMP 2014 winnaar Dominique Vleeshouwers en Harmonie St. Michaƫl van Thorn. Kaarten voor het festival en de finale zijn binnenkort verkrijgbaar via tromppercussion.com.

Martin Grubinger is een waar fenomeen. Hij waagt zich net zo gemakkelijk aan Gregoriaans repertoire als een grote show in het Eurovisie Songfestival of een marathonconcert waarin hij zich ruim vier uur lang beweegt tussen 200 instrumenten. In de openingsavond van het TROMP festival deelt hij het podium met een rijzende ster van eigen bodem: sinds Dominique Vleeshouwers in 2014 alle grote prijzen in het TROMP concours in de wacht sleepte, neemt zijn internationale carrière een vogelvlucht. Met ook nog Harmonie St. Michaël van Thorn, een symfonisch blaasorkest - óók van internationaal topniveau - belooft het een bijzonder feestelijk slagwerkspektakel.

TROMP Percussion Eindhoven
Tot 1 mei kunnen slagwerktalenten uit de hele wereld zich inschrijven voor de TROMP International Percussion Competition. Daarvan worden uiteindelijk 30 deelnemers geselecteerd die vanaf 9 november in Eindhoven strijden voor een plek in de Finale. Dit is het enige tweejaarlijkse concours voor soloslagwerk ter wereld. De internationale jury bestaat naast Martin Grubinger uit Michael Burritt (VS), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (NL), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China). Het TROMP festival presenteert gelijktijdig aan het concours slagwerk in al zijn facetten, met jong talent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en cross-overs, van klassiek tot dance en popmuziek.

Programma TROMP 2018
(meer concerten worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt)

do 8 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP Sneak Preview lunchpauzeconcert
Emil Kuyumcuyan - winnaar TROMP 2016

vr 9 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP Opening Night
Martin Grubinger, Dominique Vleeshouwers, Harmonie St. Michaël van Thorn

vr 9 & za 10 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP concours 1e Ronde

za 10 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP presents
Katia & Marielle Labèque, Raphael Segunier & Gonzalo Grau & TROMP laureaten
Met o.a. Berstein’s West Side Story

ma 12 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP concours 2e Ronde

wo 14 & do 15 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP concours Halve Finales

do 15 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP Composition Competition lunchpauzeconcert
slagwerkstudenten Nederlandse conservatoria

zo 18 nov 2018 | Muziekgebouw Eindhoven
TROMP 2018 Finale
Drie finalisten & Asko|Schönberg