Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News

Kaartverkoop European Brass Band Championships 2018 start 1 februari

29 January 2018

Op donderdag 1 februari om 12 uur start de kaartverkoop voor de 41e European Brass Band Championships. Het Europese kampioenschap vindt plaats van 28 april tot en met 6 mei in Utrecht en geldt als het meest prestigieuze evenement in de Europese brassbandsector. Sinds 2008 is het evenement elk jaar praktisch uitverkocht. Kaarten zijn alleen online te koop, via www.ebbc2018.nl.

Tijdens EBBC2018 strijden de beste brassbands uit zestien Europese landen om de felbegeerde titel van Europees kampioen. Dit meerdaagse evenement bestaat uit een aantal onderdelen. Vanaf 1 februari zijn combitickets verkrijgbaar. Deze geven toegang tot de volgende vijf evenementen:


• 4 mei: Championship section – verplicht werk
• 5 mei: Challenge section en Championship section – keuzewerk
• 5 mei: Gala Concert
• 5 mei: Brass Party
• 6 mei: European Youth Brass Band Championships

De losse kaartverkoop voor de afzonderlijke evenementen start op 1 maart. Dan start ook de kaartverkoop voor het Utrecht Brass Weekend op 28 en 29 april.

European Brass Band Championships 2018
De European Brass Band Championships 2018 worden onder de vlag van Utrecht Brass georganiseerd door de Utrechtse organisatie voor amateurkunsten ZIMIHC. Naast de concertwedstrijden zijn er allerlei pop-upconcerten in de Utrechtse binnenstad. Ook wordt er een gelegenheids European Youth Brass Band samengesteld uit de beste Europese jeugdmuzikanten. Als opwarmer voor de wedstrijden organiseert Utrecht Brass op 28 en 29 april expert-meetings, workshops en try-out concerten van Brassband De Wâldsang (NL) en Brassband Willebroek (BE).

Utrecht Brass
EBBC2018 is onderdeel van het cultuurprogramma Utrecht Brass van ZIMIHC dat als doel heeft de blaasmuziek in Utrecht te promoten en te ondersteunen. Eerdere internationale evenementen binnen dit programma waren het European Championship for Wind Orchestras (2016) en WASBE International Symphonic Wind Band Festival (2017).

European Brass Band Championships
28 april t/m 6 mei 2018
TivoliVredenburg en diverse andere locaties in Utrecht
www.ebbc2018.nl

Facebook @utrechtbrass - Twitter @ebbc2018 - Instagram #utrechtbrass