Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News

Adams pakt uit tijdens het AIPF

21 June 2017

In de week van zaterdag 9 september t/m/ vrijdag 15 september staat bij Adams alles in het teken van slagwerk. Op het programma staan onder meer een waanzinnig openingsconcert door Martin Grubinger, het Adams Drumworld Festival en de academy days van het AIPF.

Geen andere instrumentengroep is zo veelzijdig als het slagwerk. De grens- en etnisch overschrijdende mogelijkheden die het slagwerk biedt zijn onuitputtelijk en dat is ook bij grote componisten uit de afgelopen eeuw niet onopgemerkt gebleven. Martin Grubinger en zijn Percussive Planet Ensemble laat al deze stromingen samen komen in zijn show The Century of Percussion, waarmee hij afgelopen maand nog in alle grote Duitse concertzalen stond. Op zaterdagavond 9 september om 20:30 wordt het AIPF met deze show geopend. Special guest deze avond is niemand minder dan Thomas Lang. Door velen gezien als de beste drummer ter wereld.

Drumworld Festival
Een dag later – op zondag 10 september – staat het jaarlijkse Drumworld Festival gepland. Tijdens deze dag verzorgen bekende drummers een serie showcases waarin handige tips, nieuwe ideeën en prachtige anekdotes worden gedeeld met de zaal. Met Simon Philips (Toto), Anika Nilles, Thomas Lang, Will Kennedy, Wim de Vries en Martin Frosch, staat dit jaar zonder twijfel de mooiste line-up uit de geschiedenis van het bekroonde festival.

Academy Days
Van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 september staan de zogenaamde academy days van het AIPF op het programma. Tijdens deze dagen verzorgen slagwerkcoryfeeën een reeks van masterclasses en workshops voor (professionele) studenten, leraren en andere geïnteresseerden. Ook tijdens deze dagen liegt het programma er niet om. Paukenisten kunnen terecht bij Nick Woud (Koninklijk Concertgebouworkest), Raymond Curfs (Bayerische Rundfunk) en Benoit Cambreling (Orchestre National de Lyon). Op het gebied van mallets en kamermuziek kan er les worden genomen bij ARD-winnaar Simone Rubino, Emmanuel Séjourné, Ludwig Albert, Ruud Wiener en de Chinese rising star Jeanni Zhang. Speciaal voor orkestslagwerkers verzorgt Graham Johns (Liverpool Phil) een workshop.

Bijzondere concerten
Het AIPF staat ook bol van de uitvoeringen. Naast het spektakelstuk op de openingsavond zullen er nog een aantal bijzondere concerten plaatsevinden. Wat te denken van de uitvoering van Canto Ostinato, het meesterstuk van Simeon ten Holt. Het werk wordt uitgevoerd door de Nederlandse toppianist Ivo Janssen en het Amsterdam Mallet Collective in de Abdijkerk van Thorn op donderdagavond 14 september. Verder zijn er concerten door het duo Reynaert/ Séjourné, Ludwig Albert en de Jianli Percussion Group uit Beijing.

Speciale rondleiding
Als afsluiter van een enerverende week staat een speciale rondleiding door de slagwerkfabriek van Adams gepland. Tijdens deze rondgang worden op diverse plekken in de fabriek muzikale verassingen aangeboden en zijn er stops waar de bezoekers een diner voorgeschoteld krijgen.

Voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens het AIPF, kijkt u op www.adams.nl/aipf.
Tickets voor de openingsshow of het concert in de Abdijkerk koopt u via www.adams.nl/tickets