Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

De Vriendenkring Montfort koopt nieuwe bugels

11 November 2020

Vorig jaar werd bij de Koninklijk fanfare De Vriendenkring uit Montfort het plan opgevat om in 2020 deel te nemen aan het concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Bij de voorbereidingen kwam al snel aan het licht dat een aantal instrumenten hoognodig aan vervanging toe waren wil men op een concours goed voor de dag komen.

Door de corona-pandemie liep echter alles anders dan gepland en de concoursen gingen niet door. Maar de broodnodige vernieuwing van onze bugels ging wel door. Bij Adams Musical Instruments in Ittervoort werden Adams bugels uitgezocht en besteld. Woensdag 4 november was het zover. Marc Clout overhandigde namens Adams 10 nieuwe instrumenten aan de bugelspelers en gaf tips over het bespelen en het onderhoud. Deze forse investering is mogelijk doordat de vereniging jarenlang verschillende financiële acties heeft gehouden, maar ook door de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Door de aanschaf van de nieuwe bugels zijn een tiental oude bugels overbodig geworden. Zij gaan echter nog niet met pensioen. Harry en Petra Wolters zetten zich vanuit Melick in om oude instrumenten in te zamelen voor weeskinderen in Oeganda. Onze oude bugels worden geschonken aan het muziekproject van Harry en Petra en de instrumenten krijgen zodoende een tweede leven in Afrika. De Vriendenkring kan nu weer vele jaren vooruit met deze prachtige bugels. En we hopen dat we zo snel mogelijk weer concerten kunnen plannen zodat het publiek kan genieten van de muziek van de fanfare met nieuwe bugels.

Bron: Dorpsblad Montfort