Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

DWF 2008 - Ray Luzier

Ray Luzier de nieuwe drummer van KORN was waanzinnig. Zijn drumwerk spectaculair en meesterlijk. Je voelde zijn energie van 10 meter afstand. Ray signeerde van alles en nog wat na zijn show, wat trouwens alle artiesten deden. Ray had het bijzonder naar zijn zin en dat was goed te horen.

Powerhouse rockdrummer Ray Luzier (1970) zat al op zijn vijfde met een paar stokken in z’n handen. Toen hij twee jaar later zijn eerste drumstel kreeg, werd al snel duidelijk wat z’n levensdoel zou worden. Autodidact Luzier oefende jarenlang door mee te drummen met platen van bands als Van Halen, Led Zeppelin, Rush en Deep Purple. Verder deed hij veel ervaring op in de jazzband, de marching band en het harmonieorkest van zijn middelbare school. Op zijn vijftiende richtte hij zijn eerste eigen band op.Om verder te komen en zijn horizon te verbreden, verhuisde hij naar LA om daar een opleiding aan het Percussion Institute of Technology te volgen. Met het diploma van die fameuze opleiding op zak gaf hij er vervolgens van 1992 tot 2001 ook zelf les.

Rond 1995 kwam Luzier in contact met David Lee Roth, die hem vroeg een paar studiotracks in te drummen. Dat werd zo'n succes, dat Roth de drummer meteen voor een tour uitnodigde. Luzier zou acht jaar met de gitarist spelen. Twee jaar daarna werd hij gevraagd  als opvolger van Slipknot-slagwerker Joe Jordison in de nu-metalband KoRn, waarmee hij sindsdien toert. Een stevige drummer dus, en bovendien eentje met een prima les-dvd op zijn naam.

Fotografie: Arjan Aelmans & Arthur van Uden


Cookie information

This website uses cookies to improve your experience.