Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Willem van der Vliet

Willem van der Vliet: “de nieuwe Adams trompet is werkelijk een juweeltje”

Willem van der Vliet, voormalig solotrompettist van het Radio Filharmonisch Orkest, was onlangs te gast bij Muziekcentrale Adams om de nieuwe Custom trompet aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Wij noteerden zijn enthousiaste opmerkingen over de diverse aspecten van dit gloednieuwe instrument als volgt:

Klankkleur: 
Het instrument is zeer rijk van toon, veel boventonen kleuren alle registers mooi vol en geven deze trompet een erg mooi, vocaal karakter.

Intonatie: 
De intonatie is voortreffelijk. De zeer precieze constructie, in combinatie met de gekozen boring en ventielhuis, staan garant voor een uitstekende intonatie.

Articulatie: 
De nieuwe Adams Custom trompet articuleert bijzonder prettig: een moeiteloos staccato en tevens rond en vloeiend in het portato en legato spel

Speelgemak: 
Een zeer soepele en gemakkelijke hoogte verlenen deze trompet een bijzonder speelgemak. Het instrument biedt in alle registers net voldoende weerstand om aangenaam te blijven. Het ligt bovendien zeer comfortabel en stabiel in de hand.

Klankkwaliteit: 
De kwaliteit van de klank is erg goed. Zowel hoog als laag blijft de klank egaal en evenwichtig. Vooral in de hoogte is dit een bijzonder belangrijke eigenschap, die menig orkestspeler zal toejuichen.

Al met al een bijzonder positieve speelervaring. Adams heeft met dit instrument een nieuwe  standaard gezet. Hulde aan de makers!

Willem van der Vliet's Adams Gear