Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Brian Bonga

Brian Bonga werd geboren in ’s-Hertogenbosch. Brian studeert sinds 2012 aan het Utrechts Conservatorium bij Arto Hoornweg. In 2015 studeerde hij ‘Cum Laude’ af met een 9. Momenteel studeert hij de Master opleiding ‘klassiek trompet’ en verwacht deze in 2018 af te ronden.

Brian remplaceert regelmatig in zowel amateur –als beroepsorkesten. Zo speelde hij op 17 jarige leeftijd bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij nog steeds remplaceert. Daarnaast speelde hij ook bij het Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest, Philharmonie Zuidnederland en het Nederlands Blazers Ensemble. Hij speelde onder dirigenten als Valery Gergiev en Yannick Nezet Seguin.

Brian volgde privélessen en masterclasses bij Håkan Hardenberger (Zweden), Roy Poper (USA) en Willem van der Vliet (Nederland).

Brian is een Adams Artist
Ik speel nu al enkele maanden op de Adams C trompet en iedere dag blijf ik mij verbazen over de kwaliteit van het instrument. Een mooi vocaal geluid met goede projectie. De intonatie is erg goed. Het instrument mengt fantastisch, zowel met koper als houtblazers. Ook de dynamische mogelijkheden zijn ongekend, van fluister zacht pianissimo tot zeer sterk fortissimo, de trompet blijft mooi in balans en zijn zangerige karakter houden. Een echte top trompet!

Brian Bonga's Adams Gear