Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music

John Philippo

Tijdens zijn studie ( 1983 – 1989) Trompet Lichte Muziek aan het Hilversums Conservatorium volgt John hoofdvaklessen bij Ack van Rooyen, Cees Smal en Willem van der Vliet.

Al in de beginperiode van zijn studie valt hij incidenteel in voor Ack van Rooyen en werkt met bijvoorbeeld Jerry van Rooyen, Rogier van Ottterloo, Mel Lewis, Peter Herbolzheimer en Bill Holman tijdens projecten met het Metropool Orkest. 

Vooral door zijn spel op de flügelhorn valt hij op en wordt in 1986 op 24-jarige leeftijd genomineerd voor de Wessel Ilcken Prijs.

Naar aanleiding daar van volgen uitnodigingen voor de Tv-show “Jazz met Jacobs” van Pim Jacobs, als mede voor radio optredens in verschillende bezettingen.

Tijdens zijn conservatorium studie richt John “The First Showband” op, een commercieel show- en begeleidingsorkest bestaande uit mede jazzmusici, allemaal afkomstig uit zijn geboorteregio Twente.

Dit orkest verovert in zeer korte tijd als solo-act en als begeleidingsorkest voor vele nationale en internationale artiesten en acts een toppositie in de Nederlandse entertainmentbranche.

Als orkestleider, arrangeur, muzikaal leider en trompettist/toetsenist werkte en werkt John in Nederland en internationaal samen met o.a. Tom Jones, Paul Anka, Harry Belafonte, Kim Wilde, Jocelyn Brown, Udo Jürgens, Mink DeVille, Scott Fitzgerald, Madeline Bell, Johnny Logan, Wallstreet Crash, The Weather Girls, The Platters, The Trammps, René Froger, André Hazes, Marco Borsato, Geard Joling, Frans Bauer, Gordon, Thomas Berge, Lee Towers, BZN, Willeke Alberti, Ruth Jacott …. en vele anderen.