Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Veranstaltung von Music Centre Lummen

Perfect Percussions

Sonntag 15 Januar 2023 | 13:00 - 18:00 | MC Lummen

Op zondag 15 januari kunt u bij Adams Lummen terecht voor een exclusieve en veelbelovende workshop met niemand minder dan Jean Baptiste Leclère (1ste solist percussie in de Nationale Opera van Parijs). Daarna kunt u genieten van een concert van de slagwerkklas van de academie uit Schoten en ten slotte van de slagwerkklas van het conservatorium van Brussel.

Program:

13h00-15u30 Masterclass Percussion Jean Baptiste Leclère
16h00-16h45 Concert Class of percussion Academy Schoten by Walter Mertens: LESMALO       
17h00-18h00 Concert Class of Percussion of the Royal Conservatory Brussels by Gert Francois + Bart Quartier   

Entrance Masterclass: € 10,-
Entrance Concerts: free

Jean Baptiste Leclère is 1ste solist percussie in de Nationale Opera van Parijs. Daarnaast is hij verbonden aan diverse Franse en internationale beroepsorkesten (o.a. Paris Percussion, Shanghai Concert Hall, Radio France,Teatro Major Santo Domingo, Australian Percussion Gatheri, enz.) maar ook heeft hij een stevige internationale reputatie opgebouwd door zijn erg interessante clinics en master classes.

Hij zal een workshop geven op diverse percussie-instrumenten en snaretrommel. Hij gaat o.a. vertellen hoe je als slagwerker je rol in het orkest best kunt invullen. Volgens kenners is een workshop van Jean Baptiste absoluut de moeite waard en ga je er een pak van opsteken.

Inkom Workshop/Master class: 10 euro

Walter Mertens is slagwerkdocent, coördinator in de academie in Schoten en instructeur van slagwerkensembles. Zijn slagwerkklas Lesmalo (Ensemble groepsmusiceren slagwerk) bestaat uit leerlingen uit de 4° graad van het DKO.

Zij brengen met, voornamelijk melodische slaginstrumenten, kamermuziek met composities uit het hedendaagse Belgische en internationale slagwerkrepertoire, meestal originele werken maar ook bewerkingen van klassieke werken. Een greep uit hun repertoire, werken van o.a. I. Trevino, W. Mertens, L. Goos, M. Schmitt, Bach, Mozart...

Lesmalo zijn: Veerle Schoof, Véronique Dumont, Milan Peeters & Milan Van Belle