Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News

Halve Finalisten Drumtalent 2017 bekendgemaakt voor Amsterdam, Ittervoort en Diest

02 Juni 2017

Op 10 september vindt de 14de editie van het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. Daar zal de Finale plaatsvinden van Drumtalent 2017, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant. Uit alle kandidaten die een video instuurden zijn 12 Halve Finalisten gekozen die op 3 locaties op 17 en 18 juni zullen strijden om de drie Finaleplaatsen in september. Je kunt komen kijken bij de alle Halve Finales!

Natuurlijk was het niet makkelijk te kiezen tussen alle kandidaten die zich hadden ingeschreven voor Drumtalent 2017. De jury’s van Slagwerkkrant en Adams Drumworld bogen zich over de video’s van drummers tussen de 8 en 18 jaar.

Halve Finales
Voor elke locatie selecteerden ze vier winnaars die tijdens de Halve Finales komen optreden voor publiek. De Halvefinalisten zullen op een vijfdelige kit spelen, die klaarstaat. Iedere kandidaat speelt mee met de track All Night_PlayAlong, die Michael Schack voor deze gelegenheid ter beschikking heeft gesteld, speelt daarnaast drie minuten een variatie aan grooves én speelt een solo van maximaal vijf minuten. Die solo mag helemaal vrij ingevuld worden. De kandidaat kan zijn of haar techniek erin goed laten zien, evenals zijn of haar creativiteit!

Dus, Halve Finalisten: ga flink studeren en neem je fans mee om je aan te moedigen!

Finale
En dan is er de Finale, tijdens het altijd spectaculaire Drumworld Festival in Ittervoort. Opnieuw kiest een jury de winnaar. Die drummer mag zich Drumtalent 2017 noemen, het grootste talent van de Benelux op dat moment! Hij of zij gaat naar huis met een Adams 8000 drumset inclusief hardware, en een levenslang abonnement op Slagwerkkrant.

De jury bij de Halve Finale en de Finale bestaat steeds uit gerenommeerde drummers en vertegenwoordigers van de organisatie.
Criteria waar de jury op oordeelt: techniek, groove, performance, originaliteit en entertainmentwaarde.


DE HALVE FINALISTEN PER LOCATIE

1ste Halve Finale
Adams Drumworld, Aziëstraat 17, Ittervoort
Zaterdag 17 juni, 14.00 uur

Halve Finalisten:
Kobus Litjens
Teun Wolfs
Bjorn Knoops
Arne Janssen

2de Halve Finale
Adams Muziekcentrale, Halensebaan 157, Diest
Zaterdag 17 juni, 19.00 uur

Halve Finalisten:
Ties Jehoul
Emile Delarue
Siebe Hermans
Danzel Hoever

3de Halve Finale
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam
Zondag 18 juni: 14.00 uur

Halve Finalisten:
Damian de Weerd
Niek de Vries
Gerben Woudenberg
Max van Dijk

PS De Halve Finale die oorspronkelijk gepland stond voor Sint-Niklaas vindt geen doorgang. Er waren te weinig aanmeldingen voor die locatie. Degenen die zich voor die locatie hadden aangemeld zijn in de jurering meegenomen bij de alternatieve locatie die ze hadden aangegeven.

Zondag 10 september: Finale, Adams Drumworld
En dan is er de Finale, tijdens het altijd spectaculaire Drumworld Festival in Ittervoort, op 10 september, waar de drie winnaars van de Halve Finales naar afgevaardigd worden. Opnieuw kiest een jury de winnaar. Die drummer mag zich Drumtalent 2017 noemen en gaat naar huis met een Adams 8000 drumset inclusief hardware, en een levenslang abonnement op Slagwerkkrant.

Cookie-Informationen

Diese Website verwendet Cookies, um Ihre Erfahrung zu verbessern.

Weitere Informationen