Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Rongen, Martin (NL)

Follow

Adams Endorser Martîn Rongen

Setup :
Adams 8000 Dpresent Special Limited Edition : Bassdrum 22" x 16” / Snare 14" x 5,5” / Rack tom 12" x 8” / Staande Tom 14" x 13” / Staande tom 16" x 14”
Special Limited Edition : Voor het 30 jarig jubileum van Rowwen Hèze werden er als cadeau door Adams 2 unieke custom made slagwerken gemaakt in de kleur Black Sparkling Silver

Cymbals :
- Paiste 2002 serie : Ride 22" / Crashes 14"-16"-18" / China crash 18" / Hihat 14”
- Paiste Line serie : Ride 20" / Crashes 14"-16"-18" / China crash 18" / Hihat 14”
- Istanbul Mehmet Black Bell serie : Ride 23” / Crashes 17”-18”-19” / China Crash 18” / Hihat 14”
- Sabian HHX : Hihat 14”

Stokken : 
Adams Hickory 5B (nylon tip) en 5A (houten tip)

Vellen :
Remo

Koffers / Hoezen : 
Niet van toepassing, alles zit in flightcases.
Een set staat vast opgebouwd en bekabeld in een hele grote flightcase, de zgn ‘Titanc’.

Band : 
Rowwen Hèze

Websites:
www.rowwenheze.nl  
www.martinrongen.nl

Facebook :
www.facebook.com/RowwenHeze

Twitter : 
Twitter.com/RowwenHeze

Favoriete drummer : 
Keith Moon

Favoriete band : 
The Who

Wat eet je het liefst : 
Fricandelllen

Waar hou je het meeste van : 
Mijn gezin !

Wat haat je : 
Liegen, manipuleren, onrecht en hypocriet volk

Hoe lang speel je op Adams : 
Vanaf Juni 1992

Historie:
Zijn opa was een van de oprichters van de Americaanse fanfare en ver­schil­len­de ooms, tantes, neven en nichten zaten of zitten in de muziek. Het kon dus niet uitblijven: al op jonge leeftijd kreeg ook Martîn zijn eerste instrument, een drumstel. In 1979, Martîn is net zeventien, begint hij met wat vrienden zijn eerste band­je: No Choice. Als zovele bandjes uit die tijd is No Choice een bandje dat rockmuziek speelt. Werk van onder andere Black Sabbath, Rory Gal­lag­her, Thin Liz­zy en Ted Nugent wordt hier en daar afgewisseld met eigen nummers. No Choice doet het hele jeugd-sozencircuit in de regio aan. De band kent twee absolute hoogtepunten. In april 1982 staat ze in het voorprogramma van Golden Earring en in juni '83 ver­schijnt de in eigen beheer opgenomen duo vinyl-single Doubts. In december 1983 valt de band uiteen en moet er iets nieuws worden verzonnen. Dus ziet begin 1984 Martîns twee­de band, Claxon, het levenslicht. Opnieuw een coverband, maar ditmaal van wat stevigere rockmuziek: er staan onder andere nummers van Judas Priest, Iron Maiden, Saxon en Van Halen op het pro­gramma. Ook Claxon doet voornamelijk het regionale jongerencircuit aan. In deze periode komt Martîn regelmatig Jack Poels tegen. Poels speelt in het 'col­legi­aal concure­rend' bandje Bad Edge. Ook Claxon gaat ten onder; in 1986 wordt de band ontbonden. Martîns drumstokken verdwijnen dan in de paraplu­bak; ze komen daar alleen nog uit als er een carna­valsliedje moet wor­den opgenomen.  

Eind 1988 vraagt Jack Poels Martîn om Rowwen Hèze te komen ver­sterken. Rowwen Hèze bestaat net drie jaar, maar zit zonder drummer. In april 1989 maakt Rongen zijn debuut bij een concert in De Melk­weg in Am­sterdam. Dit vormt het begin van een mooie muzikale carrière, waarin Martîn niet alleen drumt, maar zich ook ontpopt als beginnend tekstschrijver. Zo schreef hij de tekst van de liedjes ‘Nacht’ en ‘Probleme’.