Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Damian de Weerd

Follow

In 2014 heb ik mee gedaan aan het programma Superkids op RTL4, ik ben daar tot de finale gekomen. In 2017 heb ik de finale van Drumtalent gewonnen. Als prijs heb ik een Adams 8000 gekregen waar ik sindsdien iedere dag op speel.

Setup: 
Ik speel graag met een 4-delige Adams 8000 setup: 14:6,5 snare 12:9 rack-tom 16:16 floor-tom 22:18 bassdrum.

Cymbals: 
Ik speel op Meinl Cymbals: 14” Byzance traditional medium hihat, 16” Byzance dualcrash, 19” Byzance traditional medium thin crash, 22” Byzance extra dry thin ride.

Stokken : 
Ik speel met 2B Vic-Firth stokken

Vellen : 
Al mijn vellen zijn van het merk Remo. Ik gebruik als slagvel van mijn rack-toms en floor-toms graag een Emperor clear of coated, als bassdrumslagvel een P3 en als snare slagvel een Controlled sound.

Koffers / hoezen: 
Adams hoezen.

Band:  
Ik speel vanaf 2015 in Down Jones en val incidenteel in bij andere bands.

Favoriete drummer : 
Thomas Lang, Luke Holland, Matt Garstka, Matt Halpern, Anup Sastry en Benny Greb

Favoriete band: 
Wat een moeilijke vraag, maar de bands waar ik het meest naar luister zijn de volgende: Paul Gilbert (met Thomas Lang), The World Alive (Met Luke Holland), Animals As Leaders (met Matt Garstka), Periphery (Met Matt Halpern).

Wat eet je het liefst : 
Weer zo een verschrikkelijk moeilijke vraag… Ik hou ontzettend veel van lekker en veel eten! Maar, oma’s bami is favoriet!

Waar hou je het meeste van: 
Van mijn allerliefste en mooiste vriendin en familie. Verder houd ik heel erg van reizen en uiteraard muziek maken.

Wat haat je: 
Waar ik een intense hekel aan heb zijn prikjes en spinnen.

Hoe lang speel je op Adams: 
Ik speel sinds december 2017 met trots op Adams.

Historie: 
Vanaf mijn 2de ben ik begonnen met het tikken op mijn potlodenbakje, vervolgens heb ik een drietal kinderdrumstellen gehad die ik een voor een kapot sloeg. Toen ik 4 was kreeg ik mijn eerste echte kinderdrumstel van Ludwig. Mijn grote Ludwig kit kreeg ik op mijn 8ste. Deze kit heb ik tot december 2017 gebruikt en is nog steeds in mijn bezit. Ik heb vanaf mijn 6de tot mijn 13de drumles gehad, daarna ben ik zelf doorgegaan met het studeren, uitzoeken van bepaalde stukken en muziekstijlen. Tot op heden (2018) verdiep ik mij in de stijl:”Progressive rock/metal”.

In 2014 heb ik mee gedaan aan het programma Superkids op RTL4, ik ben daar tot de finale gekomen. In 2017 heb ik de finale van Drumtalent gewonnen. Als prijs heb ik een Adams 8000 gekregen waar ik sindsdien iedere dag op speel.