Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Thieu Cosemans

Met een bevriend musicus uit Bayern ben ik zo'n half jaar geleden bij Adams binnengestapt op zoek naar een euphonium van een Engels merk dietegenwoordig in Duitsland wordt gemaakt. Een groot voordeel bij Adams is dat je er alle belangrijke merken in veelvoud kunt proberen. Op de vraag van Ton en Miel om de “Adams Custom Made” euphonium te testen hebben we ook dat met kritische oren en gevoel gedaan. Het resultaat was verbluffend en ik was meteen erg gecharmeerd van dit fraaie stuk handarbeid.

Erg gecharmeerd van het Adams Euphonium

Het instrument spreekt heel goed aan in alle registers en is op alle tonen zo zuiver dat je een paar kleine onvolkomenheden makkelijk met het embouchure kunt bijsturen. Een trigger is zodoende overbodig.

Het instrument heeft een grote draagkracht en de toonprojectie heeft een eigenheid en transparantie die het euphonium mijns inziens moet hebben. Voorts heb ik inmiddels de ervaring dat het instrument in een brass-band heel mooi kleurt naar bariton- alt- en es –tuba en voor harmonieorkest heb ik ontdekt dat de kleur heel makkelijk gaat naar de hoorns en de fagotten. Ook als soloinstrument krijgt deze euphonium in punten uitgedrukt bijna een 10.

Mijn enthousiasme over dit instrument was zelfs zo, dat we alle andere merken hebben ingepakt en teruggezet op het rek. Voor mij stond vast: mijn nieuwe instrument wordt er een van Adams.

Een aantal weken heeft Miel en zijn medewerkers er alles aan gedaan om mijn wensen te realiseren, en ik speel nu met nog meer plezier dan voorheen.

Het “team” van Adams wil ik dan ook feliciteren met dit instrument en spreek mijn waardering uit over de manier waarop we bij Adams zijn ontvangen en begeleid en het moet gezegd; ik ben er trots op dat Adams Muziekcentrale een Limburgs bedrijf is.

Thieu Cosemans.

P.S.
Ook mijn vriend uit Bayern speelt nu een “Adams Custom Made” euphonium, U gaat nog van hem horen…