Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Roger Diederen

Ik wil jou en je team van harte feliciteren met het ontwikkelen van deze fantastische superieure bugel!! Wat een juweeltje, met een Sterling Silver klankhelder warm geluid.

Een instrument om verliefd op te raken!

Dit is een punt wat mij zo ontzettend aanspreekt aan dit instrument,deze bugel is zo mooi egaal van klank over de octaven heen en de zuiverheid van dit instrument krijgt van mij ontzettend veel lof!!(ik heb nog nooit een bugel gehad die zo mooi zuiver is).

Alleen al door deze punten is het speelgemak van dit instrument zo fijn dat je er snel verliefd op raakt. Jullie weten dat ik iemand ben die niet snel veranderd en niet snel tevreden is maar tegen zo,n instrument met zo'n hoge kwaliteit kun en mag je geen nee meer zeggen. Ik ben er ontzettend blij mee en krijg van alle kanten zeer goede en welgemeende reacties.

Nogmaals Chapeau!!! en veel succes met alles waar jullie op dit moment mee bezig zijn. Mijn oude liefde voor de BUGEL!!, waar ik op begonnen ben komt door dit prachtige instrument helemaal terug en zal dit zeker ook blijven promoten!

Roger Diederen
Johann Strauss Orkest, Andre Rieu

Roger Diederen's Adams Gear

Biography

Roger stamt uit een muzikale familie, al op jonge leeftijd leerde hij de beginselen van het bugel spelen van zijn vader (bugel spelen is nog altijd voor hem een van de mooiste dingen wat er is).
Al snel deed hij mee aan solistenwedstrijden en kwam regelmatig als winnaar van het hele concours naar huis.
Daarna ging hij op de muziekschool trompet studeren, en werd in 1987 toegelaten tot de trompetopleiding van het conservatorium te Maastricht.
Hij volgde trompetlessen bij Pierre Wilhelmus (toenmalig solo-trompettist van het Limburgs Symphonie Orkest) en daarna bij Theo Wolters (trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam).

In deze periode deed hij veel ervaring op met verschillende muziekstijlen waaronder (kamermuziek en koperensembles verder remplaceerde hij regelmatig in symphonie orkesten in Nederland, België en Duitsland. Hij is ook nog altijd verbonden aan brassband Limburg, waar hij kennis maakte met het wereldje waar je leert tot uitersten te gaan in alle opzichten van het muziek maken.
Hier had hij het geluk jaren naast Guido Segers te kunnen zitten die in dit orkest enige tijd principal solo-cornettist was (nu al jaren solo trompettist in het orkest van de Münchener Philharmoniker).
Dit was een zeer leerzame periode in zijn muzikale loopbaan. Hij speelde in deze periode ook veel dansmuziek hetgeen zeer succesvol was en waar veel mensen mee bereikt werden.
Ook verleende hij medewerking aan zeerveel CD opnames in deze verschillende muziek genres. Naast dit alles volgde hij nog een opleiding directie op het conservatorium.

In 1993 deed hij zijn examen trompet in Maastricht, hij slaagde met zeer hoge cijfers en werd toegelaten nog twee jaar verder te studeren (ook dit sloot hij zeer succesvol af).
In deze periode kwam hij voor het eerst in contact met het Johann Strauss orkest van Andre Rieu, die op dat moment veel succes had in Nederland,en een hit scoorde met The Second Waltz van Dmitri Shostakovich. In het begin werkte ik freelance in dit orkest, hetgeen uiteindelijk ontaardde in een vaste baan. Sinds 1994 reist hij met hele fijne collega’s in dit orkest over de hele wereld en geniet er iedere dag weer opnieuw van om duizenden mensen te laten meegenieten van het enorme succes dat we ieder concert weer mogen beleven.