Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Hans Verheij

Sinds twee weken ben ik nu in het bezit van een Adams Customline Bugel en het móet gezegd; dit instrument behoort in alle opzichten tot het segment topklasse. Qua klank en speelgemak ben ik in het bezit gekomen van een instrument dat de meeste concurrenten een straatlengte achter zich laat. Bovendien is de Adams Custom bugel hét ideale instrument dat uitblinkt in een perfecte prijs / kwaliteitverhouding.

Als professioneel trompettist kan ik deze met de grootste zorg gebouwde bugel die met haar verzorgde afwerking een streling voor het oog is, van harte aanbevelen aan alle bugelliefhebbers, zowel amateurliefhebber als professioneel.  Het instrument heeft een ronde en tóch kernachtige klank die opvallend gelijkmatig blijft in alle registers.

Zelf was ik aanvankelijk in het bezit van een Vincent Bach en deze bugel kenmerkt zich eveneens door een volle en prachtig ronde klank, maar het moet gezegd – het speelgevoel bij de Adams Custom ervaar ik zelf als veel prettiger. Zo kan men kiezen uit twee diktes van materiaal en 3 leadpipes toepassen waarmee je je eigen gewenste weerstand kunt creëren met als resultaat een bugel die makkelijk aanspreekt en – nogmaals - tot zelfs in het hoogste register haar ronde en kernachtige klank behoudt zonder te gaan “zwabberen”.
Het door mij aangeschafte instrument heeft een metaaldikte van 0,45 mm.
Resultaat is een bugel die zich super-licht laat vasthouden en waarvan de klank zich bijzonder goed laat kleuren.
Door alle registers en in alle toonsoorten laat dit door Adams handgemaakte instrument zich gracieus sturen als een limousine. Wat mij betreft... een ábsolute aanrader van dit superieure product van Nederlandse bodem!

Hans Verheij,
trompettist Radio Filharmonisch Orkest / bigband On the Move