Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Silvia Careddu

Silvia Careddu maakte een imponerende start van haar carrière door unaniem de Eerste Prijs en de Publieksprijs te winnen bij het 56. Concours International de Musique de Genève.Na de prijs nodigde Lorin Maazel Silvia uit om solofluit te worden voor zijn nieuw opgerichte Filarmonica Arturo Toscanini. Later trad ze toe tot het Konzerthausorchester Berlin, de Wiener Symphoniker en de Wiener Staatsoper-Wiener Philharmoniker

Silvia was ook gastfluitist bij het Mahler Chamber Orchestra, het Bavarian Radio Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, het Chamber Orchestra of Europe, Budapest Festival Orchestra.
In 2012 werd Silvia artistiek partner van de Kammerakademie Potsdam, winnaar van de Echo-Preis 2015 voor het beste Duitse orkest.
Ze is oprichter van het Alban Berg Ensemble. Deze flexibele kamergroep van virtuoze instrumentalisten geeft een concertreeks in de Brahms-Saal van de Musikverein Wien en neemt platen op voor de Deutsche Grammophon.
Silvia wordt regelmatig uitgenodigd voor belangrijke festivals als soliste en als kamermuziekpartner (waaronder: Sleeswijk Holstein, Festival des Arcs, Bürgenstock Festival, Australian National Academy for Music, Festival de Pollenca, Festival de Salon, Musiktage Mondsee, Riva del Garda , Hitzacker Festival, Flautissimo, Fukuoka Japan Convention, NFA American Flute Convention, AFE Spanish Flute Convention, Festival de Colmar, Styriarte).
Silvia Careddu is professor aan het Conservatoire et Académie Supérieure de Musique de Strasbourg en geeft les aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ en de Barenboim Said Akademie in Berlijn.
Ze geeft regelmatig masterclasses in Europa en Azië en heeft gediend als jurylid voor het Concours de Genève, de A. Nicolet Competition, de Premio Claudio Abbado, de Concours M. Larrieu, de Crussell International Competition en de Prague Spring International Music competitie.
Silvia Careddu werd geboren in Cagliari (Italië). Ze studeerde aan het Conservatoire de Musique et de Danse de Paris, waar ze cum laude afstudeerde. Ze heeft belangrijke invloeden en artistieke impulsen te danken aan A. Nicolet, E. Pahud, F. Souchard,R. Ghiani, R. Guiot en P.-Y. Artaud.
Met Emmanuel Pahud en Trevor Pinnock heeft ze Trio Sonates van J. S. Bach opgenomen.
Silvia Careddu bespeelt een 18K Powell-fluit met een 19.5K gouden Powell-kopstuk.

De Master Class van Silvia Careddu wordt gesponsord door Powell Flutes

.

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info