Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Dr. Petra Music

Dr. Petra Music is een fluitiste en pedagoge uit Graz, Oostenrijk. Ze geeft les op de fluit, in fluit pedagogiek en fluitliteratuur aan het Mozarteum in Salzburg/Innsbruck. Ze studeerde met onderscheiding af aan de Kunstuniversität in Graz waar ze les had van Dieter Flury, solofluitist van de Wiener Philharmoniker en vervolgde haar studie voor Doctor of Musical Arts aan de University of Illinois waar ze studeerde bij Jonathan Keeble en aan de University of Melbourne, Australië. Haar concerten als solist, kamermusicus (Young Music Duo met Chia-Tyan Yang, piano) en met projecten in orkesten, de opera, hedendaagse muziek leidden haar al naar festivals in Europa, Verenigde Staten, Australië en China. Ze heeft ook een bloeiende carrière als docent (workshops en clinics voor fluitisten van alle niveaus in onder andere Amsterdam, Berlijn, München, Taipei en vaste aanstellingen als docent aan het Mozarteum Salzburg, University of Illinois Flute Studio en verscheidene muziekscholen in Oostenrijk). Sinds 2012 is ze jurylid bij het bijzondere initiatief “my flute-competition” in Moskou en ze heeft ook gejureerd bij de Azumi flute competition van 2009 tot 2011.

Ze heeft samengewerkt met vele getalenteerde artiesten en ensembles zoals UI Opera Ensembe, UI Symphony, UI Philharmonia Orchestra, KlangImpuls Orchestra, UI New Music Ensemble onder leiding van Eduardo Diazmunoz, Martha Graham Dance Company New York, Grazer Salonorchester, Österreichische Philharmonie, Wiener Kammerorchester en Klangforum Wien.

Ze heeft concerten gegeven op festivals waaronder het Fringe Festival Melbourne/Australië 2001, Quedlinburg/Duitsland 2003, Live Music Now in de Opera van Graz 2003, Detmold/Duitsland 2004, FIMU Festival Belfort/Frankrijk 2005 en 2006, St. Louis Flute Day/USA 2005, Chicago Flute Festival/USA 2006, Martha Graham Dance Company New York, Krannert Center of the Performing Arts/USA 2007, Stefaniensaal Graz 2007, Stephansdom Wien 2008, Klangforum Wien in het Wiener Konzerthaus 2009, Grazer Burg 2009, Polytheatre Beijing/China 2009, Flötenfestival der Deutschen Gesellschaft für Flöte in München 2010, Meisterkonzerte Ludwigsburg/Duitsland 2010, Hangzhou Concert Hall 2011, SunYaTsen-Memorial Hall Taipei 2012, ChongQing concert hall 2013, Beijing theatre 2013.

In 2009 bracht ze haar debuut CD uit met werken van Mozart, Schubert en Beethoven samen met Chis Tyan Yang, piano. De CD “Musica Delicata” met werken voor orgel, fluit en trompet van Händel, Bach, Telemann en Mozart werd uitgebracht in 2012. Meerdere van haar concerten met hedendaagse muziek werden opgenomen en uitgezonden door de Oostenrijkse TV en Radio stations ORF. Ze vind het vooral leuk om met hedendaagse muziek te werken en ze heeft enkele compositieopdrachten gegeven aan internationaal bekende componisten voor nieuwe werken voor fluit en piano. De première van haar New Music project “Metamorphoses”vond plaats tijdens het European Flute Festival 2010 in München. Ze is ook auteur voor “Flute Talk” en “Flöte Aktuell” en ze heeft essays gepubliceerd in “Contemporary Music Review”. Enkele jaren geleden gaf ze een presentatie over Mozart bij het ADAMS Fluit Festival. Toen concentreerde ze zich op onderzoek in combinatie met biografieën uit de tijd van Mozart. Dit jaar zal ze een lezing geven over de problematiek rond het lesgeven aan oudere fluitisten.

Petra bespeelt fluiten van Altus (bas en alt), Powell (19.5K en grenadilla hout), Phillip Hammig (piccolo) en een contrabas fluit van Jupiter. Ze speelt kopstukken van Mancke en Lafin.