Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Peter Verhoyen

Als solist piccolo bij deFilharmonie (Royal Flemish Philharmonic) wist Peter Verhoyen een uitstekende reputatie op te bouwen als specialist op dit instrument.

Samen met pianist Stefan De Schepper ontwikkelde hij de cd-projecten Piccolo Tunes, The Birds!, Piccolo Polkas, Psychoboird en La Gazza Ladra met originele kamermuziek voor piccolo en piano. Hierop zijn meerdere composities te horen van Vlaamse componisten, geschreven in opdracht van Peter.
Hij werd uitgenodigd in Europese en Amerikaanse conservatoria en hogescholen (Brno (Janacek Academy), Parijs (CNSMP), Omaha (International Piccolo Symposium), Londen (Royal Academy), Oxford (Flute Summer School), Weimar (Hochschule für Musik Franz Liszt), Hannover (Hochschule für Musik, Theater und Medien ...) om er masterclasses en concerten te verzorgen.

Hij verzorgde recitals op de BFS Conventie te Warwick (UK) en de NFA Conventies te New York, Anaheim, Las Vegas, Washington en San Diego (USA). Hij is laureaat van de Belfius Classics edstrijd te Brussel en van het Concours UFAM te Parijs.
In 1995 was hij halve finalist van de Young Artist Competition te Orlando (USA).
Samen met cellist Stefaan Craeynest richtte hij in 1993 het kamermuziekensemble Arco Baleno op, waarmee hij de eerste prijs op het internationale CHAIN-concours te Enschede (Nederland) en de Debuutprijs voor kamermuziek van Jeugd en Muziek Vlaanderen behaalde. Concertreizen brachten het ensemble in Slovenië, Nederland, Frankrijk, Duitsland en de USA.

Als docent piccolo en fluitdidaktiek doceert Peter aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen, afdeling conservatorium. Hier biedt hij een opleiding tot master piccolo aan, en dat is vrijwel uniek in Europa.
Samen met Aldo Baerten is Peter organisator van het International Flute Seminar Bruges. 

De Master Class van Peter Verhoyen wordt gesponsord door Burkart Flutes & Piccolos