Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Matvey Demin

In juli en augustus 2019 reisde Matvey Demin met het beroemde Mariinski Orkest uit Sint Petersburg onder leiding van Valery Gergiev door Azië. De recensies waren bijzonder juichend. Een enorm talent deze jonge fluitist uit Siberië en we zijn er trots op hem op dit jublileumfestival aan jullie te mogen presenteren!

Matvey Demin is een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie.
Matvey, geboren in 1993 in Siberië, Rusland, begon te studeren bij zijn grootmoeder en vervolgde zijn opleiding in Hannover en München bij prof. Andrea Lieberknecht. 
Matvey is de eerste fluitist die winnaar werd in de houtblazerscategorie van de wereldberoemde Tchaikovsky-competitie.
Hij is ook prijswinnaar van de internationale "Aeolus" -wedstrijden, ARD International Music-competitie (München), internationale fluitcompetitie in Krakau, Unisa International-muziekcompetitie en vele andere competities.

Sinds de leeftijd van 20 jaar is Matvey Solofluitist in het Tonhalle Orkest van Zürich, waar hij werkt onder directie van Paavo Järvi, David Zinman, Bernhard Haitink en vele andere dirigenten.
Matvey is als solist verschenen bij Tonhalle Orchestra Zurich, Mariinsky Orchestra, Düsseldorf Symphony Orchestra en vele anderen.  In juli en augustus 2019 trad hij onder leiding van Maestro Valery Gergiev op in Japan met PMF Orchestra.
Matvey is actief in de kamermuziekscene en treedt op op de volgende festivals: Davos Festival (Zwitserland), Emilia Romagna Festival (Italië), Samos Young Artists Festival (Griekenland), Internationaal Molyvos-festival (Griekenland), Povoa de Varzim Festival International de Musica (Portugal ) en het internationale fluitfestival «Fluit Virtuosi» in Sint-Petersburg in het Mariinsky-theater.
En natuurlijk nu op het Adams Internationaal Flute Festival!

De aanwezigheid van Matvey Demin wordt mogelijk gemaakt door Yamaha Flutes.