Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Mario Caroli

Ter gelegenheid van een van Mario Caroli's recitals in de Société Philarmonique van Bruxelles, merkte een criticus op: "het publiek was letterlijk verbaasd over zijn techniek, zijn kracht, zijn poëzie en zijn muzikaliteit", terwijl zijn eerste recital in het Théâtre du Châtelet in Parijs werd geroepen om "van een verbazingwekkende suggestieve kracht" te zijn.

Mario Caroli verschijnt regelmatig in de grootste concertzalen van de wereld, waaronder de Philharmonic Halls van Berlijn en Keulen, het Vienna Konzerthaus, de Royal Festival Hall in Londen, het Théâtre du Châtelet en de Opéra Garnier in Parijs, het New York Lincoln Center (in de cyclus van "Great Performers"), Oji Hall, Suntory Hall en Opera City House of Tokyo, het Parco della Musica in Rome, het Palais des Beaux Arts in Bruxelles, het Muziekgebouw van Amsterdam.

Hij speelt fluitconcerten - van Vivaldi tot Sciarrino, evenals Mercadante, Ibert of Jolivet - met het Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI, het Philharmonia Orchestra (Londen), het Nationaal Orkest van België, het Orkest van Radio Keulen (WDR), de Orkest van het Operatheater van Stuttgart, het Orkest van de Opera van Rouen, het Philharmonisch Orkest van Stockholm, Les Percussions de Strasbourg, het Ensemble Contrechamps van Genève, de Neue Vocalsolisten Stuttgart, de Schola Heidelberg met dirigenten als Pierre Boulez, Peter Eötvös, Heinz Holliger , Christian Mandeal, Kazushi Ono, Pascal Rophé, Oswald Sallaberger.

Mario Caroli behaalde ook een universitaire graad in filosofie (summa cum laude, met een proefschrift over Nietzsche's "Der Antichrist") en heeft een passie voor poëzie, film en psychologie. Deze culturele interesse ondersteunt zijn pogingen om de traditionele opvattingen over het instrument en zijn repertoire te vernieuwen en nieuw leven in te blazen. Mario Caroli ging verder dan de grote canon van het historische fluitrepertoire en werd een geliefde solist voor enkele van de grootste componisten van vandaag. Hij is de enige hedendaagse fluitist die op monografische concerten de complete werken voor de fluit van Sciarrino, Ferneyhough en Jolivet heeft uitgevoerd. Interpretaties van een verbluffende virtuositeit, fantasie en energie waardoor critici hem een ??"fenomeen" noemden.

Zijn schilderachtige verschijning was vaak een onderwerp van kritiek: "Lang en elegant lijkt hij een figuur te zijn van El Greco, met een totale beheersing van zijn instrument" (Muzsika, Boedapest). Anderen schreven: "Hij speelde behoorlijk in extase, en men kon alleen maar in een ongelovige stupor kijken" (Musicweb international, New York), "Een muzikaal gebaar zowel elegant als sensueel, hij gaf een concert dat geen enkele actie toestaat. bezwaar "(Diario Basco, San Sebastian).

Zijn discografie bevat ongeveer twintig titels. De recente opnames van werken voor fluit van Jolivet ("een van de beste uitvoeringen gehoord in de afgelopen maanden - misschien zelfs over een paar jaar", American Record Guide) en van Sciarrino werden met de hoogst mogelijke bijval ontvangen: "Diapason d'or" (Diapason), "Recommandé" (Répertoire), "Coup de Coeur de l'Académie Charles Cros", "A!" (Anaclase), "Eccezionale!" (Musica), “Beste opname van het jaar” (Musicweb international), “Beste cd van de maand” (Amadeus en CD Classics). Zijn opnames en concerten zijn uitgezonden door radio- en tv-stations over de hele wereld.

Met betrekking tot zijn didactische activiteiten heeft Mario Caroli masterclasses gegeven en als artist in residence gewerkt aan prestigieuze instellingen zoals Harvard University (waar hij tussen 2007 en 2008 de FROMM-residentie bekleedde), Toho College (Tokyo), de Sibelius Academy ( Helsinki), het Centre Acanthes (Parijs, Metz) of het Conservatoire Superieur van Genève. Na 17 jaar les te hebben gegeven aan de Académie Supérieure de Musique de Strasbourg, de stad waar hij nog steeds woont, bekleedt Mario de leerstoel fluit aan de Hochschule für Musik in Freiburg (Duitsland), wiens prestigieuze fluitklas wereldwijd wordt erkend. Ter gelegenheid van een van zijn recitals in de Société Philarmonique van Brussel, merkte een criticus op: "het publiek was letterlijk verbaasd over zijn techniek, zijn kracht, zijn poëzie en zijn muzikaliteit", terwijl zijn eerste recital in het Théâtre du Châtelet in Parijs werd geroepen om "van een verbazingwekkende suggestieve kracht" te zijn.

Mario, een kosmopolitische en veeltalige kunstenaar, spreekt vloeiend zes talen.

De Master Class van Mario Carolli wordt gesponsord door Miyazawa Flutes

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info