Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Marina Piccinini

Marina Piccinini wordt door Gramophone geprezen als 'de Heifetz van de fluit' en wordt over de hele wereld algemeen erkend als een gedurfde, dynamische artiest met uiteenlopende muzikale interesses.

Ze wordt internationaal geprezen om haar interpretatieve vaardigheden, intens communicatieve uitvoeringen, technische beheersing en krachtige magnetische aanwezigheid op het podium, met een duidelijk en wereldwijd perspectief dat haar werk informeert als een van de meest overtuigende pleitbezorgers van zowel traditionele als nieuwe werken. Ze is een veelgevraagd soliste, kamermusicus en opnamekunstenaar. Ze heeft speciale aandacht gekregen voor haar toewijding aan de muziek van onze tijd en voor het uitbreiden van het repertoire van haar instrument.

Marina Piccinini is opgegroeid in een multinationaal, meertalig huishouden boordevol Italiaanse, Braziliaanse en Zwitserse culturele banden, en heeft gewoond in afgelegen locaties van Sao Paulo, Zürich, Newfoundland, Toronto, New York City en Wenen, en deze voorgeschiedenis schept voor de fluitiste de levendige geest van haar rijke erfgoed naar al haar artistieke inspanningen. Het artistieke tapijt van mevrouw Piccinini is ook geweven met zowel muzikale als niet-muzikale draden, variërend van haar liefde voor Bachiaanse fijne kneepjes en haar talenten in de beeldende kunst, tot haar toewijding aan kungfu en het boeddhistische denken. Als een 36e generatie Shaolin Fighting Monk geniet ze van een ideologie die inspireert tot zelfontdekking, discipline, het vinden van vreugde en het hebben van geen grenzen - dit alles brengt ze naar haar instrumentale kunstenaarschap.

Het repertoire van Marina Piccinini behoort tot de meest diverse van de meest vooraanstaande artiesten van dit moment. In samenwerking met enkele van de meest vooraanstaande componisten heeft ze werken in opdracht gemaakt en in première gebracht van onder andere John Harbison, Lukas Foss, Michael Colgrass, Paquito D'Rivera, Matthew Hindson, Michael Torke, David Ludwig en Roberto Sierra. Deze projecten hebben haar naar meerdere continenten gebracht, waaronder een tour met haar meest recente werk in opdracht, een fluitconcert voor haar geschreven door de Pulitzer Prize-winnende componist Aaron Jay Kernis, die ze in première bracht met de London and Rochester Philharmonics, Chautauqua Symphony en Detroit Symphony, en opgenomen voor Naxos met het Peabody Institute Orchestra onder leiding van Leonard Slatkin.

Haar intense toewijding aan onderwijs inspireerde haar tot het creëren van de Marina Piccinini International Masterclasses (MPIMC), die, na een decennium aan het Peabody Institute in Baltimore, onlangs is verhuisd naar het New World Center in Miami, waarmee een opwindende nieuwe samenwerking met de New World Symphony is gestart. Ze is momenteel verbonden aan de faculteit van het Peabody Institute van de Johns Hopkins University in Baltimore, en was voorheen professor aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover, Duitsland. Ook geeft ze regelmatig wereldwijd masterclasses in samenhang met haar optredens.

Mevrouw Piccinini was de eerste fluitiste die de felbegeerde Avery Fisher Career Grant won. Haar carrière begon toen ze eerste prijzen won in de CBC Young Performers Competition in Canada en de Concert Artists Guild International Competition in New York City.

Marina Piccinini werd geboren in een familie van vooraanstaande wetenschappers. Ze studeerde bij Jeanne Baxtresser en Aurèle Nicolet en behaalde haar bachelor- en masterdiploma's aan The Juilliard School, waar ze samenwerkte met de legendarische Julius Baker. Ze woont met haar gezin in Wenen en New York.

De Master Class van Marina Piccinini wordt aangeboden door W.M. Haynes Flutes