Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Lola Descours

Fagottist Lola Descours, prijswinnaar van het prestigieuze Tsjaikovski-concours in 2019, heeft een plek veroverd tussen de meest getalenteerde musici van haar generatie.

Lola is een ervaren orkestmusicus en is sinds 2017 solofagottist van de Opera van Frankfurt. Haar talent werd al in een vroeg stadium opgemerkt toen ze op 19-jarige leeftijd bij het Orchestre de Paris kwam. Ze is een vaste gast in gerenommeerde orkesten zoals Royal Concertgebouworkest in Amsterdam, het Mahler Chamber Orchestra, de London Philharmonic, de Bamberger Symphoniker en het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Als soliste trad ze recentelijk op met het Frankfurter Opern Orchester en met het Marinsky Theater Orkest.

Na haar studies aan het Conservatorium van Parijs (CNSMDP) won Lola de eerste prijs bij de International Double Reed Society's (IDRS) Young-competitie in 2009 in Birmingham. In 2011 was ze laureaat van de Crusell-competitie in Finland, de Lodz-competitie in Polen en in 2018 de IDRS in Spanje.

Ze wil haar artistieke veld en haar inspiratiebronnen voortdurend verbreden en treedt op op tal van festivals met kamermuziekpartners zoals Pierre Génisson, David Guerrier, Geneviève Laurenceau en Pierre Fouchenneret. In 2018 richtte ze het Cocteau Trio op met klarinettist Renaud Guy-Rousseau (Orchestre National de France) en hoboïst Ilyes Boufadden (Orchestre de Chambre de Paris).

Haar inzet voor de jonge muzikale generatie is een van haar vele facetten. Ze heeft regelmatig lesgegeven op het Verbier Festival en het Franse Jeugdorkest. Ze bekleedde een functie als fagotleraar gedurende 5 jaar aan de CRR in Saint-Maur voordat ze dezelfde functie verwierf aan de Pôle supérieur van Aix-en-Provence.

Sprankelende jonge vrouw wiens activiteit wordt gekenmerkt door haar nieuwsgierigheid, haar virtuositeit en haar energie, Lola wil haar instrument actief introduceren bij een veel breder publiek. Ze droomt ervan de fagot de zichtbaarheid te geven die ze verdient, net als zijn naaste neef de cello, waarvan ze de werken regelmatig uitvoert.

Aangetrokken door andere artistieke vormen zoals theater en dans, stelt haar globale benadering van muzikale interpretatie haar in staat actief betrokken te zijn bij het creëren van transversale en innovatieve projecten. Haar interesse in hedendaagse muziek heeft haar ertoe gebracht nieuwe werken te bestellen en samen te werken met componisten als Laurent Lefrançois of Lera Auerbach, wiens werken ze onlangs opnam.