Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Laurent Lefèvre

Laurent Lefèvre, eerste fagot van het Orchestre de l'Opéra Paris en leraar Duitse fagot aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMDP), wordt beschouwd als een van de beste fagottisten van zijn generatie.

Hij begon zijn studie op 9-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Charleville-Mézières voordat hij vijf jaar later bij de CNSMDP kwam en zijn vaardigheden perfectioneerde bij Maurice Allard en Gilbert Audin.

Hij verwierf internationale erkenning door het winnen van de eerste prijzen in de Toulon Competition (1988), de IDRS (1989) en de prestigieuze Geneva Music Performance Competition (1995), de tweede prijs (jaar zonder eerste prijs) van de ARD van München (1993) en de Special Jury Prize op de Tokyo Competition met het Debussy Quintet, de eerste prijs op de Paris International Chamber Music Competition met het blaasoctet Paris-Bastille.

Laurent Lefèvre treedt op als solist en geeft masterclasses over de hele wereld. Hij treedt ook op in de meest prestigieuze concertzalen: Berlin Philharmonic, Vienna Musikverein, Royal Albert Hall in Londen met het Mahler Chamber Orchestra, de Paris Philharmonic, Bunkamurahall met de Paris Opera en Kultur und Kongresszentrum Luzern (KKL) met het Lucerne Festival Orchestra .

Laurent is lid van het Orchestre de l'Opéra de Paris sinds 1991 en van het Mahler Chamber Orchestra sinds 2007. Hij trad op onder leiding van de grootste dirigenten zoals Claudio Abbado, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Myung-Whun Chung, Valery Gergiev, Daniel Harding, Daniele Gatti, Andris Nelsons en Bernard Haitink.

Hij is vooral actief als kamermusicus bij het blaaskwintet Claude Debussy en het blazersensemble Paris-Bastille, met wie hij de Serenades van Mozart, het Octet van Beethoven, de zes bagatellen en de tien stukken van Ligeti (Harmonia Mundi) opnam.