Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Juliette Hurel

Juliette Hurel staat in zowel de Franse als de internationale muziekwereld bekend als een zeer gerenommeerde fluitiste en we zijn dan ook erg blij dat ze samen met haar vaste pianiste Hélène Couvert het Lunch Break concert zal verzorgen op de zaterdag.

Ze behaalde unaniem de eerste prijzen voor fluit en kamermuziek aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs en won prijzen op verschillende grote internationale concoursen. In 2004 werd ze genomineerd voor de prijs "Ontdekkingen van het jaar" in de "Victoires de la Musique Classique".

Juliette Hurel trad op in prestigieuze concertzalen zoals de Cité de la Musique en Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, de Grand Théâtre de Provence, Wigmore Hall in Londen en het Concertgebouw in Amsterdam. Ze wordt uitgenodigd om te spelen op belangrijke festivals zoals het Festival International de la Roque d’Anthéron, « La Folle Journée » in Nantes, het Festival International de Colmar, Holland Festival, het Cartagena Music Festival en festivals in Tokio en Bilbao.

Als veelgevraagd soliste heeft Juliette Hurel gespeeld met orkesten van over de hele wereld, waaronder het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Orquesta Sinfónica de Colombia, Orchestre Métropolitain de Montréal, BBC National Orchestra of Wales en Hong-Kong Sinfonietta. Ze treedt ook regelmatig op met verschillende orkesten in Frankrijk.
In 1993 begon Juliette Hurel een samenwerking met pianiste Hélène Couvert, op zoek naar een fluit- en pianoduo dat een muzikaal partnerschap op het hoogste niveau kon bereiken. Ze vinden het leuk om (onterecht) vergeten werken uit het repertoire te ontdekken en uit te voeren, maar ook om de grote klassiekers onder handen te nemen. Deze vriendschap en succesvolle muzikale samenwerking heeft geresulteerd in verschillende veelgeprezen albumopnames. In 2019 creëerden Juliette Hurel, Hélène Couvert en actrice Julie Depardieu een muzikaal eerbetoon aan de artistieke muze en mecenas Misia Sert, in de vorm van een show getiteld "Misia, Reine van Parijs". Het is met enorm veel plezier dat ze dit werk vandaag blijven uitvoeren en het verhaal van deze fascinerende vrouw tot leven brengen.

Juliette Hurel is zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek en werkt samen met de componisten om hun intenties volledig te begrijpen en te realiseren. Ze is de inspiratiebron en opdrachtnemer voor verschillende werken, met name het fluitconcert "Love songs" van Bruno Mantovani, dat in 2016 in première ging met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin, en "Chant de Résurrection" voor fluit en piano van Philippe Hersant dat in première ging in 2021 met Hélène Couvert.

De discografie van Juliette Hurel is rijk en gevarieerd: werken van Martinu en Prokofjev, Frans repertoire uit de 20e eeuw, de Haydn-fluitsonates, concerten voor fluit en orkest van C.P.E. Bach (met L’Orchestre d’Auvergne onder leiding van Arie van Beek), de albums “Impressions Françaises” en “Dawn of Romanticism”, de complete Mozart Flute Quartets met het Quatuor Voce en het album “Bach-Inspiration”. In 2020 namen Juliette Hurel en pianiste Hélène Couvert een verzameling zelden uitgevoerde werken op van vrouwelijke Franse componisten (Mel Bonis, Cécile Chaminade, Lili Boulanger) getiteld "Compositrices à l'aube du vingtième siècle". Deze opnames hebben lovende kritieken gekregen en werden geprezen door de Franse en internationale pers. Een album met Duitse romantische fluitmuziek, met Hélène Couvert en celliste Emmanuelle Bertrand, staat gepland voor release in 2023.

Juliette Hurel is sinds 1998 solofluitiste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en geeft vanaf 2010 ook les aan het Rotterdams Conservatorium "Codarts". Ze is artistiek directeur van de "Rencontres Musicales de Noyers sur Serein" en de "Musicales du Golfe".
Juliette Hurel bespeelt een Pearl fluit in 18 karaats goud.

Het concert van Juliette Hurel wordt u aangeboden door Pearl Flutes

Aankomende evenementen

Evenement Datum Tijd Informatie Aankomende evenementen
Lunchbreak Concert 20 april 2024 12:30 - 13:30 Lees meer Lunchbreak Concert
20 april 2024 / 12:30 - 13:30