Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Jos Lammerse

Jos Lammerse raakte op zeer jonge leeftijd gebiologeerd door de manier waarop in een orkest de klank van de fagot, zonder luid te zijn, voor de kenners toch altijd verstaanbaar kan zijn. Zijn speciale liefde hebben milde klankkleuren die een ruimte vullen zonder alleen luid, brutaal of dun te zijn; de klanken waarvan je niet precies weet waar in de ruimte ze zijn geproduceerd.

Sinds zijn 25ste is Jos solofagottist van het Radio Filharmonisch Orkest. Gedurende 25 jaar maakte hij deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam olv Jan Willem de Vriend, waarmee reizen naar oa. Japan, Amerika, Italië, Spanje, Rusland, Oost-Europa en Zuid-Amerika werden gemaakt.

Als gastspeler speelt hij regelmatig in gerenommeerde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, London Philharmonic Orchestra en Royal Philharmonic Orchestra. Jos werkte met dirigenten als Mariss Jansons, Valery Gergiev, Yannick Nézet-Séguin, Bernard Haitink, Charles Dutoit, Vladimir Jurowski, Kurt Sanderling, Vasily Petrenko, Sir Mark Elder, Gennady Rozhdestvensky, Mark Minkowski, Jaap van Zweden en Edo de Waart.

Als solist trad hij, zowel op moderne fagot als op barokfagot op in steden als Amsterdam, Buenos Aires, New York, Rio de Janeiro, Sao Paulo en Mexico-City, met oa. het Combattimento Consort Amsterdam en het Catharijne Consort. Jos studeerde bij Joep Terweij en Brian Pollard. Nog tijdens zijn studie werd hij solofagottist bij het Brabants Orkest en een jaar later van het Radio Kamerorkest. Hij is lid het Radio Blazersensemble, en was barokfagottist in het Catharijne Consort.