Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Gareth Davies

Gareth Davies is sinds 2000 Solofluitist van het London Symphony Orchestra.

Gareth Davies studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama. Kort na zijn afstuderen werd hij benoemd tot solofluitist in het Bournemouth Symphony Orchestra op 23-jarige leeftijd.
Tijdens zijn tijd aan de zuidkust nam hij het Nielsen-concert met het orkest op. In 2000 werd Gareth uitgenodigd om solofluitist te worden bij het London Symphony Orchestra waar hij sindsdien is gebleven. Tijdens zijn tijd daar heeft hij gespeeld en opgenomen met veel grote dirigenten, waaronder Gergiev, Sir Colin Davis, Haitink, Previn, Jansons, Rostropovich en Boulez.
Een opname van een concert van Karl Jenkins, speciaal voor hem geschreven, is beschikbaar op EMI. Hij is te horen op veel LSO Live-opnames, waaronder Daphnis en Chloe en Prelude a l’apres midi onder leiding van Valery Gergiev, evenals vele filmsoundtracks waaronder Star Wars, Harry Potter, Rise of the Guardians en de Twilight-saga.
Naast optreden is Gareth veelgevraagd als docent en coacht hij regelmatig houtblazers bij de Londense muziekcolleges en geeft hij masterclasses in Londen, New York, Tokio en Beijing. Om de vier jaar is hij een van de directeuren van de LSO Woodwind Academy, een orkestraal trainingsprogramma voor uitzonderlijke studenten.
Als onderdeel van het LSO Discovery-schema werkt hij ook op scholen in de East London Boroughs, waar hij met jonge studenten werkt, van alles tot compositie, improvisatie tot fluitoptreden. Dit resulteerde in een optreden met deze jongeren tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen voor een wereldwijd televisiepubliek van 4 miljard mensen.
Gareth werkt ook als schrijver en presentator. Hij schreef voor de LSO en ook voor BBC Music Magazine en presenteerde ook een reeks pre-concertgesprekken en interviews met Sir Colin Davis, Nikolaj Zneider, Gergiev, Pappano en Michael Tilson Thomas, waarvan vele online beschikbaar zijn.
Hij heeft onlangs een documentaire voor Classic FM geschreven en gepresenteerd en zijn eerste boek, The Show Must Go On, uitgegeven door Elliott en Thompson is verkrijgbaar in de boekhandel en op Amazon. Het werd gekozen als boek van het jaar in het tijdschrift Financial Times and Classical Music. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van het London Symphony Orchestra.

De masterclasses van Gareth Davies worden gesponsord door W.M. Haynes fluiten..