Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Fluitensemble KCB Brussel

Het fluitensemble bestaat uit bachelor en master fluitstudenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Het fluitenensemble is aanvankelijk gestart uit noodzaak. Het curriculum van de studenten instrument vereist de medewerking aan minstens 2 orkestprojecten.
Door het groot aantal fluitstudenten was dit moeilijk haalbaar en werden onze Bachelor studenten  ondergebracht in het fluitenensemble met jaarlijks één intern ‘toonmoment’. Dit miniproject werd als leerrijk ervaren. Enerzijds werden artistieke skills ontwikkeld en anderzijds kwam het de samenhorigheid tussen de 2 fluitklassen van docenten Frank Hendrickx en Carlos Bruneel ten goede. Al snel, en nog steeds, worden ook de Master studenten betrokken én, in de mate van het praktisch haalbare, wordt er samengewerkt met andere vakgroepen. Dit niet alleen omwille van extra instrumenten (contrabas, slagwerk, harp...) maar ook worden studenten uit de compositieklas ingeschakeld om arrangementen te maken.
Naast bewerkingen uit het symfonisch repertoire (Rossini, Tsjaikovsky, Prokofiev, Ravel, Debussy...) wordt er ook originele muziek voor heel specifieke bezettingen gespeeld zoals werken van Friedrich Kuhlau, Jindrich Feld, Edison Denisov, Ian Clarke en andere.

Ondertussen wordt het jaarlijks concert niet enkel één maal binnen KCB uitgevoerd maar wordt er ook gespeeld op andere locaties, zoals dit jaar tijdens het Adams Flute Festival.
Gezien het een schoolproject blijft wisselen de spelers uiteraard jaarlijks.