Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Emily Beynon

Follow

Sinds 1995 is Emily Beynon als solo fluitiste verbonden aan het Concertgebouworkest. Daarnaast is ze internationaal vermaard soliste en pedagoge. Haar inspirerende en persoonlijke manier van lesgeven zijn zowel voor actieve deelnemers als voor toehoorders steeds weer een bron van inspiratie en motivatie!

Emily werd in Swansea geboren en kreeg haar opleiding aan het junior department van het Royal College of Music in London bij M. Ogonovsky, en vervolgens bij William Bennett aan de Royal Academy of Music (London) en bij Alain Marion in Parijs.

Tijdens haar studie won zij prijzen op Internationale Concoursen in Praag, Japan en Parijs. Sindsdien  heeft ze vaak opgetreden als solist met orkesten als the BBC Symphony, het Concertgebouworkest, the Philharmonia Orchestra, the Academy of St.Martin in the Fields, the Vienna Chamber Orchestra en the New Japan Philharmonic. Zij heeft drie CDs gemaakt voor ‘Hyperion’ en één voor Exton (Japan).
Naast haar solistenwerk en haar orkestbaan speelt zij graag en regelmatig kamermuziek met haar zuster, harpiste Catherine Beynon, haar vaste begeleider pianist Andrew West en ook met vele andere musici, zoals Jean-Yves Thibudet, Steven Isserlis, Boris Berezovsky, Godelieve Schrama, the Brodsky Quartet en met de ensembles Nash en Viotta.

Emily is ook een gepassioneerd docente en wordt regelmatig gevraagd om masterclasses te geven over de hele wereld. In 2008 heeft uitgeverij De Haske twee etudeboeken van Emily uitgebracht (Bel Canto en Köhler/Gariboldi) en er zijn er nog twee in voorbereiding.

Samen met zakenvrouw Suzanne Wolff heeft Emily de zomercursus, genaamd de Nederlandse Fluit Academie, opgericht (www.neflac.nl) om jong talent van binnen en buiten Nederland te stimuleren en inspireren!

De Workshop van Emily wordt u aangeboden door Haynes Flutes.

Foto: Eduardus Lee

 

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info