Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Emily Beynon

Follow

We zijn erg trots om Emily Beynon weer op ons festival te hebben. We weten allemaal dat ze de uitstekende solofluitiste is van het Koninklijk Concertgebouworkest. Maar ook haar lesgeven is uitmuntend: inspirerend, motiverend, persoonlijk, vriendelijk en warm. Het is een kunst om fluit te spelen zoals zij, net zoals het een kunst is om anderen dat te leren... We moedigen jullie allemaal aan om deel te nemen aan haar les, als je niet zelf wilt spelen, kom dan gewoon luisteren.

Emily Beynon is al meer dan 25 jaar eerste fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest, Amsterdam.

Emily Beynon, geboren in Wales, begon haar fluitstudie als junior aan het Royal College of Music bij Margaret Ogonovsky en ging daarna studeren bij William Bennett aan de Royal Academy en bij Alain Marion in Parijs.

Emily voelt zich vóór het orkest even thuis als er middenin, en trad als soliste op met onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, BBC Orchestras, NHK Symphony, de Vienna, Prague, Netherlands and English Chamber Orchestras en de Academie van St.Martin-in-the-Fields.

Als kamermusicus werkt ze regelmatig samen met haar zus, de harpiste Catherine Beynon en de pianist Andrew West. Ze is veel te horen op de radio en is te zien in verschillende televisiedocumentaires. Ze heeft tot nu toe 12 concerto-/recital-cd’s gemaakt, waarvan de meest recente de eerste is van een reeks van 5 Project Paloma-cd’s met Andrew West, met Masterworks voor fluit en piano uit de Tweede Wereldoorlog.

Emily is een enthousiaste voorvechtster van nieuwe muziek en heeft veel nieuw werk voor haar laten schrijven door componisten als John Woolrich, Sally Beamish, Jonathan Dove, Errollyn Wallen, Roxanna Panufnik en Maarten Ornstein.

Emily is een gepassioneerde en toegewijde lerares en wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses over de hele wereld te geven. Van 2009 – 2021 was ze artistiek leider van de Nederlandse Fluitacademie. Aan het begin van de pandemie van 2020 richtte Emily een YouTube-kanaal op met videotutorials over technische aspecten van het spelen en verschillende orkestrepertoire-solo’s.

De Master Class van Emily wordt u aangeboden door Haynes Flutes.

Aankomende evenementen

Evenement Datum Tijd Informatie Aankomende evenementen
Master Class Emily Beynon 21 april 2024 09:30 - 12:30 Lees meer Master Class Emily Beynon
21 april 2024 / 09:30 - 12:30
Master Class Emily Beynon 20 april 2024 09:30 - 17:30 Lees meer Master Class Emily Beynon
20 april 2024 / 09:30 - 17:30