Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Denis Bouriakov

Denis Bouriakov is sinds 2015 eerste fluitist van het Los Angeles Philharmonic. Voordat hij bij LA Phil kwam, was hij vanaf 2009 eerste fluit van de Metropolitan Opera.

Denis heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een van de meest actieve en gewilde fluitsolisten in de wereld. Hij heeft prijzen gewonnen in veel van de belangrijkste internationale competities, waaronder de ARD in München, Jean-Pierre Rampal, de Praagse Lente, de Carl Nielsen en de Kobe-competities, om er maar een paar te noemen.

Bouriakov zoekt buiten het standaard fluitrepertoire naar werken die het instrument laten schitteren. Naast een fenomenale virtuoze techniek en muzikaliteit, is hij voortdurend bezig met het transcriberen en uitvoeren van vioolconcerten en sonates, waaronder die van Bach, Mendelssohn en Sibelius.

Denis trad op als solist met vele orkesten over de hele wereld, waaronder het Norwegian Radio Orchestra, Moscow Philharmonic, Prague Chamber Orchestra, Ensemble of Tokyo, Hiroshima Philharmonic, Odense Symphony, Munich Chamber Orchestra, Ensemble de Paris en Tampere Philharmonic Orchestra. Hij maakt jaarlijkse solorecitaltournees in Japan en geeft regelmatig recital- en concertuitvoeringen over de hele wereld.

Bouriakov werd geboren op de Krim in 1981. Toen hij 18 werd, ging hij naar de Royal Academy of Music in Londen (RAM), waar hij studeerde bij William Bennett, OBE.|
Denis speelt op een Altus PS model dwarsfluit

De Masterclass en het concert van Denis Bouriakov wordt gesponsord door Altus Flutes

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info