Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Avner Geiger

De Israëlische fluitist Avner Geiger is een internationaal geprezen fluitist die in Berlijn woont.

Avner leidt een creatieve carrière met originele muziek, kamermuziekactiviteit, originele projecten, geeft les en speelt regelmatig met gerenommeerde orkesten zoals: Munich Chamber Orchestra (MKO), Kammerakademie Potsdam (KAP), Deutsche Oper, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en meer.

Hij was de eerste en tweede fluitist bij het Israëlische Camerata Jerusalem en trad op als solist met onder andere het Czech Philharmonic, Tel-Aviv Soloists Ensemble, Israel Camerata. Zijn optredens en opnames zijn uitgezonden op de Israëlische, Nederlandse en Duitse radio.

Avner studeerde bij gerenommeerde fluitisten als Patrick Gallois en Andrea Lieberknecht. Hij begon zijn fluitstudie aan de Jerusalem Academy of Music and Dance en ging na zijn succesvolle Bachelor of Music verder naar de HMT Hannover (Diplom) en CASB Paris, waar hij afstudeerde met de Premier-Prix (eerste prijs).

Hij heeft beurzen ontvangen van de America-Israël culturele stichting, LMN- Yehudi Menuhin stichting, Edelhoff-Ricklingen stichting en Musik braucht Freunde stichting.