Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Anne-Cathérine Heinzmann

Anne-Cathérine Heinzmann geniet een uitstekende reputatie als een veelzijdige soliste, ze is een veelgevraagde kamermusicus en een gepassioneerde en succesvolle docent. We zijn erg blij dat ze ook dit jaar weer te gast is op ons festival.

Anne-Cathérine Heinzman werd geboren in Hamburg in een zeer muzikale familie en studeerde aanvankelijk in de internationaal gerenommeerde klas van prof. Jean-Claude Gérard (Stuttgart) en later bij prof. Jeanne Baxtresser (New York) en prof. Michael-Martin Kofler ( Mozarteum Salzburg).

Ze ontving ook belangrijke impulsen van Aurèle Nicolet en Paul Meisen.
Ze is laureaat van vele nationale en internationale wedstrijden (waaronder Kuhlau Competition, Flute-Talk Chicago, International Flute Competition Budapest) en werd ondersteund door de Studienstiftung des deutschen Volkes, de Chamber Music Foundation "Villa Musica", de Duitse Stichting Musikleben en de Duitse Muziekraad.

Gedurende vele jaren heeft ze waardevolle ervaring opgedaan als plaatsvervangend soloflutist bij het Frankfurt Opera and Museum Orchestra. Naast haar solocarrière heeft kamermuziek een belangrijke focus.
Met haar ensemble, het Trio Charolca, verscheen ze op talloze concertpodia. De interesse in hedendaagse muziek en het enthousiasme voor nieuwe tonale mogelijkheden vormen de basis van hun contrastrijke en intelligent ontworpen programma's.

Een levendige concertactiviteit in binnen- en buitenland leidde de fluitist u. a. in de Laeiszhalle Hamburg, het Semper Opera House in Dresden, het Rudolphinum in Praag, het Sleeswijk-Holstein Muziekfestival en de BBC Proms-concerten in Londen, de Alte Oper Frankfurt, het Ludwigsburg-festival, de Heidelberg-lente, het Mozart-festival in Würzburg, de Biënnale München en Musica Mallorca.
Van 2009-2018 was Anne-Cathérine Heinzmann hoogleraar aan de Muziekuniversiteit van Neurenberg, waar ze een uiterst succesvolle klas leidde. In oktober 2018 accepteerde ze een hoogleraarschap voor fluit aan de gerenommeerde Folkwang University of the Arts in Essen.(Opvolger Prof. Gunhild Ott)
Vanwege haar passie voor lesgeven is ze een populaire lerares geworden bij verschillende masterclasses in binnen- en buitenland en is ze een graag geziene gast in jurycommissies. Evenzo is de fluitist een zeer gewilde kamermusicus.
Haar kamermuziekpartners omvatten solisten van internationale orkesten en ensembles. a. met Paul en Gustav Rivinius, Erik Schumann, Caroline Widmann, het Mandelring Quartet, het Jacques-Thibaud Trio, Gerold Huber, Thomas Hoppe en Daniel Behle.

Ze heeft twee kinderen en woont met haar gezin in München.