Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Anna Garzuly

De Hongaarse fluitiste Anna Garzuly-Wahlgren is professor voor fluit en kamermuziek op twee vooraanstaande universiteiten in Duitsland. Anna studeerde Boedapest aan de Franz Liszt Muziekacademie bij Lóránt Kovács (kamermuziek bij György Kurtág) en aan de Muziekacademie in München bij Paul Meisen. Ze behaalde daar haar artistiek diploma en het masterclass diploma. Tegelijkertijd studeerde ze "Master of Music in Performance Major" aan de Manhattan School of Music in New York bij Jeanne Baxtresser, waar ze cum laude afstudeerde.

Al tijdens haar studie won ze talloze prijzen op internationale fluitconcoursen zoals Genève, Kobe, Scheveningen, Boedapest en Markneukirchen. Ze was lid van het Gustav Mahler Jeugdorkest onder leiding van Claudio Abbado en ontving de Ingolstadt City Prize. Ze financierde haar studies met talrijke beurzen, onder meer van Georg Soros, van de Rotary Club München en de Hongaarse Eötvös State Scholarship. In 1995 won ze de East & West Artists-competitie voor een debuutconcert in Carnegie Hall in New York.

In datzelfde jaar werd ze plaatsvervangend solo-fluitiste in het Gewandhausorchester in Leipzig, daarna waarnemend solo-fluitiste van 2008-2017.
Ze is actief als solist en kamermusicus. Ze speelde soloconcerten onder Riccardo Chailly en Herbert Blomstedt met het Gewandhausorchester, met het New Bachisches Collegium Musicum en het Leipzig Chamber Orchestra, kamermuziekprojecten en opnames met het Sabine Meyer Ensemble, Linos Ensemble, pianoduo met Imre Rohman, met het Gewandhaus Octet, het "armonia" - blazersensemble, enz. Ze is mede-oprichter van het Leipzig fluitensemble Quintessenz, dat in 2021 zijn 25-jarig jubileum vierde. Ze is te horen op tal van bekroonde orkest- en kamermuziekopnames.

Naast haar artistieke werk is ze actief en gepassioneerd bezig met pedagogisch werk. Ze geeft regelmatig masterclasses in Europa en Azië, was jarenlang mentor aan de Mendelssohn Orkestacademie van het Gewandhaus en begeleidt al jaren de voorbereidingen voor de Jugend Musiziert in Leipzig. Sinds 2017 is ze professor voor blaaskamermuziek aan de Musikhochschule Leipzig en in 2019 werd ze benoemd tot professor voor fluit aan de Franz Liszt Musikhochschule Weimar.