Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Andrea Cellacchi

Andrea Cellacchi, geboren in Rome in 1997, woont in een familie van muzikanten. Hij begint fagot te studeren op 10-jarige leeftijd en op 16-jarige leeftijd studeert hij af aan het Muziekconservatorium “O. Respighi” in Latina, Italië, met lof en een eervolle vermelding.

Als 18-jarige verwerft hij internationaal aanzien na het winnen van de 1e prijs op de 10e Aeolus International Competition in Düsseldorf, Duitsland, en de 1e prijs op de Muri Competition 2016, Zwitserland, als eerste Italiaan die ooit deze prestigieuze prijzen heeft gewonnen. Hij is ook winnaar van de Premio Abbado 2015 en van de 1e prijs in de Internationale Fagotwedstrijden “Audimozart 2016”, “G. Rossini” in Pesaro en “Città di Chieri”.
Als 19-jarige wint hij de positie van eerste fagot aan het Konzerthausorchester. In 2017 behaalde hij de "Antonin Reicha"-prijs binnen de International Summer Academy of Wien Music University.

Als 15-jarige wordt hij toegelaten tot de "Accademia Nazionale di Santa Cecilia" in Rome, Italië, waar hij de Master Fagot Master Course van M° Francesco Bossone heeft gevolgd. Hij nam deel aan masterclasses van Dag Jensen, Matthias Rácz, Klaus Thunemann, Gustavo Nuñez, Heinz Holliger, Carlo Colombo, Stefano Canuti, Giorgio Mandolesi, Ole Kristian Dahl, Giorgio Versiglia…
In 2018 behaalde hij de Master Music Performance aan de “Zürcher Hochschule der Künste ZHdK” in Zürich, Zwitserland, in de klas van professor Matthias Rácz.

Hij trad op als solist met Münchner Symphoniker, Izmir State Symphony Orchestra, Meininger Hofkapelle, Düsseldorfer Symphoniker, Argovia Philharmonic, Bad Reichenhaller Philharmonie, Haydn Orchestra of Bolzano and Trento, Orchestra del Teatro Lirico in Cagliari, Orchestra Filarmonica Marchigiana. Hij speelde met orkesten als Lucerne Symphony Orchestra, Basel Chamber Orchestra, OSI Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome, Filarmonica del Teatro Regio, European Philharmonic of Switzerland, Turin Philharmonic Orchestra.

In 2016 ontving hij de Medaille van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden als erkenning voor zijn talent.