Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Wilco van den Oever

Wilco van den Oever is een getalenteerd amateurmuzikant die zijn hele leven speelde op Sovereigns en Prestiges, instrumenten die een begrip zijn onder de euphoniumspelers. Toen Wilco vorig jaar assisteerde bij de aankoop van een nieuw instrument heeft hij een van de prototypes van de Adams-euphonium geprobeerd. Dat instrument was er een met potentie, maar nog niet zover dat hij kon concurreren met de gevestigde orde.

Wilco was in juni 2008 toe aan een nieuw instrument. Er waren 6 verschillende Adams-euphoniums klaar voor gebruik. De resultaten van het proefspel waren verbluffend.
De klank van de instrumenten is werkelijk fantastisch. Een aangenaam warme klank die qua timbre kan wedijveren met de Besson, maar veel gemakkelijker is te produceren; het instrument spreekt licht aan en bindingen gaan moeiteloos. De intonatie is verbazingwekkend goed; een trigger kan achterwege blijven.
Ook in het orkest staat het instrument zijn mannetje; de klank mengt uitstekend. En het instrument treedt moeiteloos op de voorgrond als het moet.

De Adams-euphonium met de sterling-zilveren beker is Wilco’s keuze die hem vanaf het begin heeft geboeid en nog iedere dag zorgt voor ongelofelijk veel speelplezier.