Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) is onderdeel van de Nederlandse Landmacht en draagt de tradities uit van de oudste militaire orkesten van Nederland. De rol van de KMKJWF is afwisselend want niet elk evenement is een parade zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag of een concert in een theater. Daarom bestaat het grootste orkest van de Landmacht uit getalenteerde professionele muzikanten die kunnen optreden in elke muzikale combinatie van een klein jazz-combo tot een volledig symfonisch blaasorkest.

Henrie Adams

Henrie Adams werd geboren in het Nederlandse stadje Thorn. Hij studeerde hobo en orkestdirektie aan het muziekconservatorium te Maastricht bij Anton Kersjes, Lukas Vis en Pierre Kuijpers. In de periode van 1976-1989 werkte hij in Nederland als vaste dirigent bij kamerorkest Sinfonietta te Maastricht en de harmonie-orkesten van Heythuysen en Meyel. In Spanje was hij van 1992 tot 1999 actief als chefdirigent van het jeugdsymfonieorkest van de provincie Valencia. Sinds 1989 was hij lange tijd vaste dirigent van ‘La Artistica’ in de Spaanse stad Bunol. In 2001 behaalde hij tijdens het Wereldmuziek concours te Kerkrade met dit orkest de hoogste internationale prijs in de concertafdeling.

Als gastdirigent leidde hij onder meer de Nederlandse Koninlijke Militaire Kapel, de Belgische Koninklijke Muziekkapel ‘Les guides’ te Brussel, Harmonie St. Michael van Thorn, Aulos Zwitserland en de Banda Sinfonica Municipal van Madrid, Barcelona, Coruna, Alicante en Vitoria. Daarnaast vervulde hij ook gastdirecties bij het Limburgs Symfonieorkest, het Portland Festival Orkest(USA) en bij de symfonie-orkesten van Valencia, Bilbao en Extremadura te Spanje. Sinds november 2008 is Henrie Adams als vaste dirigent aangesteld bij het Orquesta Sinfonica te Castellon.

Jean-Pierre Cnoops

Van André Presser ontving hij zijn eerste dirigeerlessen en in 1998 werd hij toegelaten tot het Conservatorium Maastricht in de orkestklas van Jan Stulen. In het examenconcert kreeg hij de gelegenheid het Limburgs Symfonie Orkest te dirigeren in een avondvullend programma dat tevens live werd opgenomen voor de radio. Hij heeft deze studie cum laude afgesloten.

Als dirigent was hij daarna nog meerdere malen te gast bij het LSO. Ook dirigeerde hij het Nederlands Promenade Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel en de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij in 2010 een aantal maanden waarnemend dirigent was.

Van 2005-2010 was hij dirigent van Harmonie E.M.M. Wessem. Sinds 2003 is hij dirigent van de Koninklijke Fanfare “Eensgezindheid”, Maasbracht-Beek waarmee hij in 2005 wereldkampioen werd in de concertafdeling van de sectie fanfare op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.