Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Serie Xylofoon

Je kunt er niet omheen. De visuele aantrekkingskracht van de Adams Alpha serie xylofoon met zijn vloeiende lijnen is betevorend nog voor dat er een noot gespeeld is. In combinatie krachtige en heldere geluid van de uiterst Honduras Rosewood toetsen, gestemd met de Adams Alpha stemmethode, staat hier een concertxylofoon van topniveau die bij iedere gelegenheid moeiteloos de aandacht trekt.  

Het oog wil ook wat

Als artiest streven we naar een volledige activering van de zintuigen. Daarom hebben we bij Adams onze krachten gebundeld met de getalenteerde designers van KesselsGranger DesignWorks om een instrument te creëren met een professioneel en onderscheidend design. De elegante lijnen en opvallende kenmerken van de Alpha serie worden nu aangevuld met diverse kleurenopties, zodat jij jouw Alpha helemaal naar wens kunt personaliseren.

Elke Alpha is beschikbaar in vier resonatorkleuren en vier railkleuren naar keuze, waardoor jouw instrument net zo uniek wordt als jijzelf. De rails en het kopstuk van Frans eiken zijn verkrijgbaar in de volgende beitskleuren: Graphite - Walnut - White Wash - Espresso. De lichtgewicht aluminium resonatoren zijn verkrijgbaar in de volgende krasbestendige poedercoat kleuren: Midnight Black - Desert - Satin Gold - Titanium Silver.

Specificaties Alpha Xylofoon

Model: XAHA40-..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 48 mm
Bereik: 4.0 octaven (C4 – C8)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 185 cm
Breedte lage kant: 78 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 87-101 cm
Frame: Adams Apex

Model: XAHA35-..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 48 mm
Bereik: 3.5 octaven (F4 – C8)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 168 cm
Breedte lage kant: 72 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 87-101 cm
Frame: Adams Apex

* Kleurcombinaties Alpha

11. Grafiet - Midnight Black
12. Grafiet - Desert
13. Grafiet - Mat Goud
14. Grafiet - Titanium Zilver

21. Walnoot - Midnight Black
22. Walnoot - Desert
23. Walnoot - Mat Goud
24. Walnoot - Titanium Zilver

31. Whitewash - Midnight Black
32. Whitewash - Desert
33. Whitewash - Mat Goud
34. Whitewash - Titanium Zilver

41. Espresso - Midnight Black
42. Espresso - Desert
43. Espresso - Mat Goud
44. Espresso - Titanium Zilver

Non-Graduated kwint gestemde toetsen

De toetsen van de Alpha xylofoon zijn non-graduated, wat betekent dat elke toets dezelfde breedte heeft. Dit resulteert in een consistent vol en krachtig geluid over het gehele bereik, zelfs in de meest krachtige passages van grote orkesten. De toetsen van de Alpha xylofoon zijn altijd 'kwint gestemd', wat een kwint toevoegt tussen de grondtoon en het dubbele octaaf. Hierdoor ontstaat een kort, indringend geluid dat het scherpe karakter van een xylofoon in een orkest of ensemble versterkt. De kwintstemming is het kenmerkende geluid dat een xylofoon onderscheidt van een marimba, en het herinnert aan de klassieke Amerikaanse xylofoons uit de jaren twintig en dertig, die vaak werden gebruikt voor het spelen van ragtime.

Het Apex Frame

Het Apex Frame is de nieuwe basis voor alle Adams mallet instrumenten, ontworpen met stabiliteit en functionaliteit als uitgangspunten. Dit design heeft ook een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten die ermee zijn uitgerust.

Het lage dwarsbalkontwerp, met sterke en innovatieve verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteert in een ongeëvenaard stevig frame. Dit frame is niet alleen gemakkelijk te verplaatsen en extreem stabiel, maar produceert ook aanzienlijk minder frame-geluid dan alle andere frames op de markt.

De gebruiksvriendelijke en robuuste Adams hoogteverstelling is opnieuw ontworpen en geïntegreerd in het frame. Bovendien bestaat het Apex Frame uit slechts drie onderdelen, waardoor het snel te monteren en demonteren is en gemakkelijk te vervoeren.

 

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, afkomstig uit het weelderige hart van Centraal-Amerika, staat bekend als het meest sonore hout ter wereld. Zelfs in zijn ruwe staat weerklinkt de betoverende resonantie van Honduras Rosewood, dankzij zijn uitzonderlijke klank, ongeëvenaarde hardheid en duurzaamheid. Deze unieke eigenschappen maken het hout tot het meest waardevollee materiaal voor de productie van malletinstrumenten.

Lees hier meer over ons Honduras Rosewood

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken