Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Serie Xylofoon

Je kunt er niet omheen. De visuele aantrekkingskracht van de Adams Alpha serie xylofoon met zijn vloeiende lijnen is betevorend nog voor dat er een noot gespeeld is. In combinatie krachtige en heldere geluid van de uiterst Honduras Rosewood toetsen, gestemd met de Adams Alpha stemmethode, staat hier een concertxylofoon van topniveau die bij iedere gelegenheid moeiteloos de aandacht trekt.  

Het oog wil ook wat

Als artiest probeer je de menselijke zintuigen volledig te activeren. Om een instrument te creëren met een professioneel design dat zich onderscheidt van anderen, zocht Adams de samenwerking met designers van KesselsGranger DesignWorks. De elegante lijnen en talrijke spraakmakende design kenmerken van de Alpha serie worden gecombineerd met een aantal kleurencombinaties om uw Alpha te personaliseren.

Het Alpha houtwerk is gemaakt van Frans eiken en is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Grafiet - Walnoot - Whitewash - Espresso

Dit kan gecombineerd worden met vier kleuren resonatoren:
Zwart - Desert - Mat goud - Titanium Zilver

Specificaties Alpha Xylofoon

Model: XAHA40-..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 48 mm
Bereik: 4.0 octaven (C4 – C8)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 185 cm
Breedte lage kant: 78 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 80-100 cm
Frame: Adams Apex

Model: XAHA35-..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 48 mm
Bereik: 3.5 octaven (F4 – C8)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 168 cm
Breedte lage kant: 72 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 80-100 cm
Frame: Adams Apex

* Kleurcombinaties Alpha

11. Grafiet - Midnight Black
12. Grafiet - Desert
13. Grafiet - Mat Goud
14. Grafiet - Titanium Zilver

21. Walnoot - Midnight Black
22. Walnoot - Desert
23. Walnoot - Mat Goud
24. Walnoot - Titanium Zilver

31. Whitewash - Midnight Black
32. Whitewash - Desert
33. Whitewash - Mat Goud
34. Whitewash - Titanium Zilver

41. Espresso - Midnight Black
42. Espresso - Desert
43. Espresso - Mat Goud
44. Espresso - Titanium Zilver

Non-Graduated quint gestemde toetsen

De toetsen van de Alpha xylofoon zijn non-graduated, wat wil zeggen dat de breedte van iedere toets gelijk is. Hierdoor heeft de Alpha xylofoon in het gehele bereik een uiterst vol en krachtig geluid dat zelfs in de fortissimo passages van de grootste orkesten nog messcherp hoorbaar is. De toetsen van de Alpha xylofoon zijn altijd 'kwint gestemd'. Deze stemmig plaatst een kwint tussen de grondtoon en het dubbele octaaf voor een kort, indringend geluid dat bijdraagt aan het snijdende karakter dat een xylofoon kan hebben in een orkest of ensemle. De kwintstemming onderscheidt een xylofoon het meest van een marimba en zorgt voor het typische geluid dat werd gebruikt voor het spelen van ragtimes op de klassieke Amerikaanse xylofoons van de jaren twintig en dertig.

Het Apex Frame

Het Apex Frame is de nieuwe basis voor alle Adams mallet instrumenten en is ontworpen vanuit degedachte van stabiliteit en functionaliteit. Het verfrissende design heeft bovendien een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten met dit frame.

De lage dwarsbalk met innovatieve, sterke verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteren in een zeer degelijk frame dat zich makkelijk laat verplaatsen, extreem stabiel is en bovendien minder frame-sound heeft dan ieder ander frame op de markt.­

De gebruiksvriendelijke en oersterke Adams hoogteverstelling is in een verbeterd ontwerp toegepast bij het design van het frame. Apex bestaat bovendien uit slechts drie onderdelen, waardoor het frame snel te (de)monteren en gemakkelijk te vervoeren is.

 

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Lees hier meer over ons Honduras Rosewood

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken 

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info