Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Symphonic Gen II Pauken

De Adams Symphonic GEN II pauken staan voor ultieme betrouwbaarheid en een prachtige paukenklank. Voor spelers met een voorkeur voor het European Block pedaalsysteem is dit de beste allround pauk in het speelveld.

Bij de upgrade naar de GEN II heeft Adams bovendien alles in een eigentijds design gegoten. Zo is het onderstel voorzien van bredere poten in een mooi ontwerp en worden de velspanringen standaard verchroomd. Het 'European Block' pedaalsysteem werkt met een ontkoppeling alvorens de toonhoogte instelbaar is. De verticale beweging van het pedaal veresit bovendien het gebruik van je volledige been bij het verstemmen van de toonhoogte. In tegenstelling tot het 'Balance Action' pedaalsysteem, waarbij de pedaal enkel met de voet op en neer beweegt. 

Specificaties Symphonic GEN II

Type ketels: Gehamerd diepgewelfd koper – Gehamerd koper– Gepolijst koper
Ketelmaten: 32” – 29” – 26” – 23” – 20”
Pedaalsysteem: Blokkering Pedaal systeem
Vellen: Remo Renaissance met aluminium insert ring, hazy film
Spanring: Aluminium verchroomd
Ophangring: Verchroomde ring met enkele flens
Voet: Aluminium basis met poedercoating, bredere poten en geïntegreerd derde wiel
Wielen: Vergrendelbare zwenkwielen
Steunen: 6x aluminium steunen met poedercoating
Inclusief: Stemschaal, fijnstemmer,  viltdemper en stemsleutel
Opties: Hoes

Features

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Symphonic GEN II pauk.

European-Style pedaalsysteem met blokkering 
Het pedaalmechanisme van de Symphonic GEN II-serie is gebaseerd op het zogenaamde European-Style pedaalsysteem met blokkering. De pedaal wordt ontkoppelt met de punt van de voet. Het systeem is de tegenhanger van het Balanced Action system van de Professional GEN II-serie.

Fijnstemmer
De Symphonic GEN II pauken zijn standaard uitgerust met een eenvoudig te bedienen fijnstemmer aan de zijkant van de speler. Dit maakt de kleinste aanpassingen in het stemmen van de pauk kinderspel. 

Machinaal gehamerd en gepolijst
De door Adams engineer's ontworpen hamer- en polijstmachine elimineert de inconsistenties van handwerk in een proces waar dit gewenst is. De machine bootst de techniek van ervaren ambachtslieden perfect na, zowel bij het met de hand hameren als bij het met de hand polijsten.

Uitstekende stabiliteit en soepele mobiliteit
De vergrendelbare dubbele zwenkwielen, de extra brede poten en het geïntegreerde derde wiel zorgen voor een uitstekende stabiliteit en soepele mobiliteit.

Adams Remo Renaissance Vellen
Adams Remo Renaissance vellen (hazy) met aluminium inzetring hebben een warme, gefocuste klank met projectie en stabiliteit over het hele bereik.

Bereik

Adams paukenketels. Ongeƫvenaarde consistentie.

De grootste voorsprong op anderen neemt Adams door de in-house productie van de paukenketels. Dit gebeurt met een perstechniek die uniek is in de wereld bij deze toepassing. De hydraulische dieptrekpers vormt het hart van het bedrijf en maakt het mogelijk om in een beweging een ketel te persen uit een enkele plaat hoogwaardig koper.

In tegenstelling tot alle andere technieken levert dit een volledig naadloos resultaat op, vrij van las- of soldeerwerk. Bovendien verzekert deze techniek een gelijkmatige wanddikte in de hele ketel. Hiermee levert Adams een consistentie die ongeëvenaard is.

Diepgewelfde gehamerd koperen ketel

De diepgewelfde (taps toelopende) en gehamerde koperen ketel is ons absolute topmodel. De toonkwaliteit wordt gekenmerkt door een zeer prominente grondtoon en een donker, warm timbre.

Gehamerde koperen ketel

De gehamerde koperen ketel heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergeleken met een gepolijste koperen ketel betaal je iets meer, maar krijg je een meer gerichte en directe toon.

Gepolijste koperen ketel

De gepolijste koperen ketel van Adams is de absolute maatstaf in de markt. Qua prijs en kwaliteit past deze ketel in vrijwel iedere setting voor zowel amateurs als professionals.

Configuraties Symphonic GEN II

Diepgewelfd Gehamerd Koper

20" - 2PASYIIDH20
23" - 2PASYIIDH23
26" - 2PASYIIDH26
29" - 2PASYIIDH29
32" - 2PASYIIDH32

Gehamerd Koper

20" - 2PASYIIKH20
23" - 2PASYIIKH23
26" - 2PASYIIKH26
29" - 2PASYIIKH29
32" - 2PASYIIKH32

Gepolijst Koper

20" - 2PASYIIKG20
23" - 2PASYIIKG23
26" - 2PASYIIKG26
29" - 2PASYIIKG29
32" - 2PASYIIKG32

Duitse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 20"-23"-26"-29"-32"

Amerikaanse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 32"-29"-26"-23"-20"

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken