Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Schnellar Romantic

Deze replica instrumenten zijn uitermate geschikt voor het laat Klassieke en vroeg Romantische repertoire. De handgemaakte ketels van de pauken hebben net wat meer volume dan de ketels van de Schnellar Classical.

De ketels hebben een diameter van 600, 660 en 710 mm. De instrumenten worden geleverd met Sonnberg geitenvellen of Super Kalfo vellen. Deze geitenvellen zijn gemaakt van ruwe huiden en zorgen dus voor een rijkere verscheidenheid aan boventonen. Bovendien hebben ze een zeer uitgesproken grondtoon die zorgt voor het perfecte basfundament, in het bijzonder voor de grotere trommels.

De pauken zijn beschikbaar met een messing gelakt, een vernikkeld of een grijs gepoedercoat voetstuk.

Specificaties Schnellar Romantic

Onderstel: Messing lak, grijze poedercoating, of hoogglans nikkel
Ketel: Volumineus ketelontwerp
Stemmechaniek: Kurbel handbediende stemming, Schnellar stemmechaniek met stemschaal
Vellen: Sonnberg geitenvellen of Super Kaldo vellen met klemmen
Afmetingen: 60 cm, 66 cm, 71 cm

Hans Schnellar

Hans Schnellar (1865-1945) begon zijn carrière als solopaukenist in het Zurich Tonhalle Orchestra. Hij was een jaar lang de gastpaukenist in het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam, waarna hij solopaukenist werd voor de Vienna State Opera en het Vienna Philharmonic Orchestra tot 1932.

Schnellar experimenteerde met het maken van pauken en produceerde vele soorten trommels. Veel van zijn instrumenten worden vanwege hun geluidskwaliteit nog steeds gebruikt. Schnellar introduceerde het concept van het naar boven duwen van de ketel in plaats van het naar beneden duwen van de rand om de velspanning te veranderen. Zijn kurbel-instrumenten worden nog steeds gebruikt (in door Hochrainer herziene vorm) door het Wiener Philharmoniker. Het Koninklijke Concertgebouworkest beschikt over de enige Schnellar pedaalpaukenset, zoals benoemd in Berlioz' en Strauss' beroemde 'Verhandeling over instrumentatie' ('Treatise on Instrumentation').

Lees verder

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken