Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Professional Gen II Pauken

De Adams Professional GEN II pauken hebben werkelijk alles in huis wat je als paukenist nodig hebt, waardoor je zorgeloos kunt focussen op het maken van de mooiste muziek. Niet voor niets is dit de meest bespeelde pauk ter wereld.

De instrumenten zijn het toonbeeld van de sterke innovaties waar Adams als grootste paukenfabrikant ter wereld om bekend staat. Het hart van de Professional GEN II is het gepatenteerd 'Balance Action' pedaalsysteem met instelbare veerspanning. De engineers van Adams hebben hiermee een oplossing gevonden voor het probleem dat alle andere pauken met een dergelijk pedaalsysteem hebben, wat de Professional GEN II met grote afstand de beste pauk in zijn klasse maakt. Bijkomend voordeel is dat door deze innovatie ook de toonomvang vergroot kan worden.

De ketel van de GEN II hangt in een verchroomde stalen ring, ondersteund door verstevigde steunen. Dubbele zwenkwielen, een  nieuw design bodem met bredere poten en een geïntegreerd derde loopwiel, zorgen voor ultieme stabiliteit en extreem gebruiksgemak.

Specificaties Professional GEN II

Type ketels: Gehamerd diepgewelfd koper – Gehamerd koper– Gepolijst koper – Fiberglas
Ketelmaten: 32” – 29” – 26” – 23” – 20”
Pedaalsysteem: Gepatenteerd 'Balanced Action' Pedaal systeem
Vellen: Adams Remo Renaissance met aluminium insert ring, hazy film
Spanring: Aluminium verchroomd
Ophangring: Verchroomde ring met enkele flens
Voet: Aluminium basis met poedercoating, bredere poten en geïntegreerd derde wiel
Wielen: Vergrendelbare zwenkwielen
Steunen: 6x aluminium steunen met poedercoating
Inclusief: Stemschaal, viltdemper en stemsleutel
Opties: Hoes, fijnstemmer, endurance wielen 

Features

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Professional GEN II pauk.

Balanced Action veer mechaniek
Dit systeem garandeert eenvoudige en soepele toonhoogteveranderingen over het hele bereik. De veer- en velspanning zijn gebalanceerd zodat de ingestelde toonhoogte zelfs behouden blijft als de speler zijn of haar voet van het pedaal haalt. Om de gevoeligheid voor problemen bij vergelijkbare systemen op de markt te voorkomen, ontwikkelden de ingenieurs van Adams een gepatenteerde techniek die een stabieler en betrouwbaar systeem oplevert. Zelfs wanneer er na verloop van tijd een natuurlijke en onvermijdelijke onbalans ontstaat tussen de veer- en velgspanning. Het gepatenteerde systeem is zo stabiel en krachtig dat zelfs het gebruik van kalsvellen mogelijk wordt in combinatie met een 'Balanced Action' veer mechaniek.

Professional GEN II Ketel
De Professional GEN II ketel hang vrij in een verchroomde stalen ring met enkele flens, ondersteund door versterkte steunen voor maximale ondersteuning en projectie. Scroll verder voor meer informatie over de verschillende ketels. 

Machinaal gehamerd en gepolijst
De door Adams engineer's ontworpen hamer- en polijstmachine elimineert de inconsistenties van handwerk in een proces waar dit gewenst is. De machine bootst de techniek van ervaren ambachtslieden perfect na, zowel bij het met de hand hameren als bij het met de hand polijsten.

Uitstekende stabiliteit en soepele mobiliteit
De vergrendelbare dubbele zwenkwielen, de extra brede poten en het geïntegreerde derde wiel zorgen voor een uitstekende stabiliteit en soepele mobiliteit.

Adams Remo Renaissance Vellen
Adams Remo Renaissance vellen (hazy) met aluminium inzetring hebben een warme, gefocuste klank met projectie en stabiliteit over het hele bereik.

Optionele Fijnstemmer
Optionele upgrade met fijnstemmer voor de Profesisonal GEN II pauken, maakt kleine aanpassingen tijdens de uitvoering mogelijk.

Optionele Field Wheel Set Upgrade
Alle professionele GEN II-pauken kunnen worden opgewaardeerd met Field Wheel Sets.

Bereik

Adams paukenketels. Ongeƫvenaarde consistentie.

De grootste voorsprong op anderen neemt Adams door de in-house productie van de paukenketels. Dit gebeurt met een perstechniek die uniek is in de wereld bij deze toepassing. De hydraulische dieptrekpers vormt het hart van het bedrijf en maakt het mogelijk om in een beweging een ketel te persen uit een enkele plaat hoogwaardig koper.

In tegenstelling tot alle andere technieken levert dit een volledig naadloos resultaat op, vrij van las- of soldeerwerk. Bovendien verzekert deze techniek een gelijkmatige wanddikte in de hele ketel. Hiermee levert Adams een consistentie die ongeëvenaard is.

Diepgewelfde gehamerd koperen ketel

De diepgewelfde (taps toelopende) en gehamerde koperen ketel is ons absolute topmodel. De toonkwaliteit wordt gekenmerkt door een zeer prominente grondtoon en een donker, warm timbre.

Gehamerde koperen ketel

De gehamerde koperen ketel heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergeleken met een gepolijste koperen ketel betaal je iets meer, maar krijg je een meer gerichte en directe toon.

Gepolijste koperen ketel

De gepolijste koperen ketel van Adams is de absolute maatstaf in de markt. Qua prijs en kwaliteit past deze ketel in vrijwel iedere setting voor zowel amateurs als professionals.

Fiber ketel

De fiber ketel is lichter in gewicht en goedkoper dan koper. Hoewel het bereik gelijk is aan de koperen variant, heeft de fiber ketel een iets kortere naklank. Ideaal voor kleinere ensembles en podia.

Configuraties Professional GEN II

Diepgewelfd Gehamerd Koper

20" - 2PAPRIIDH20
23" - 2PAPRIIDH23
26" - 2PAPRIIDH26
29" - 2PAPRIIDH29
32" - 2PAPRIIDH32

Gehamerd Koper

20" - 2PAPRIIKH20
23" - 2PAPRIIKH23
26" - 2PAPRIIKH26
29" - 2PAPRIIKH29
32" - 2PAPRIIKH32

Koper

20" - 2PAPRIIKG20
23" - 2PAPRIIKG23
26" - 2PAPRIIKG26
29" - 2PAPRIIKG29
32" - 2PAPRIIKG32

Fibre 

20" - 2PAPRIIFI20
23" - 2PAPRIIFI23
26" - 2PAPRIIFI26
29" - 2PAPRIIFI29
32" - 2PAPRIIFI32

Duitse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 20"-23"-26"-29"-32"

Amerikaanse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 32"-29"-26"-23"-20"

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken