Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams German Classic Pauken

De Adams German Classic pauken zijn gemaakt voor de nieuwe generatie paukenisten met een traditioneel Berlijns geluid in gedachten en passen perfect bij het klassieke en romantische repertoire.

De instrumenten combineren karakteristieke eigenschappen en een traditioneel geluid met geweldige innovaties, modern vakmanschap en de allernieuwste design-ontwikkelingen. Elk detail van de German Classic pauk is wetenschappelijk en/of proefondervindelijk getest, wat heeft geleid tot interessante nieuwe bevindingen en conclusies.

De German Classic pauk is ontworpen en uitgebreid getest in samenwerking met Raymond Curfs, solo-paukenist bij het “Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks” en het “Lucerne Festival Orchestra”. Het was zijn missie om een erfenis achter te laten voor de volgende generatie spelers: een meesterwerk als resultaat van de geweldige ervaring die hij met de jaren opdeed in de beste orkesten onder de beste dirigenten.

 

Specificaties

Ketel: 1.2 en 1.5mm gehamerd koper
Ketelmaten: 20"-23"-24"-26"-29"-32"
Bodem: Aluminium
Steunen: 8x in staal, uitgefreesd, verschillende vorkgroottes 
Ophangring: Staal, plat profiel
Pedaal: Berlin
Tandkrans: Nieuw design met fijnere geometrie (nauwkeurig en stil)
Stemaccessoires: Handgreep-fijnstemmer, bronzen toonletters en verstelbare stemwijzer
Vellen: Super Kalfo of Remo Renaissance
Extra: Afdekplaat en optionele flight cases

Duitse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 20"-23"-26"-29"-32"

Amerikaanse Set-up
Opstelling pauken van links naar rechts: 32"-29"-26"-23"-20"

We zijn er zonder meer in geslaagd om een innovatieve pauk te bouwen met respect voor het verleden. Mijn erfenis voor een volgende generatie paukenisten. 

— Raymond Curfs

 

Kenmerken

Steunen uit Staal
Bij de ontwikkeling van de German Classics richtten we ons niet alleen afzonderlijk op wat de beste ketel of het beste frame zou zijn. In plaats daarvan combineerden we tientallen verschillende opties om voor elke pauk het ultieme geluid te vinden. Een grote doorbraak hierbij bestond uit wetenschappelijk onderzoek naar- en innovatie van de steunen van de German Classic pauken. De steunen zijn ontwikkeld om de ketel te versterken en de vorken van de steunen zijn aangepast aan de ketelmaat om de druk op de ketel beter te verdelen.

Nieuwe Tandkrans
Het pedaalsysteem is een nieuwe en subtiele verbetering van het bekende Ringerpedaal. Een meer verfijnde en verbeterde geometrie van de tanden op de ratel, een nieuw ontwikkelde ontkoppeling van het pedaal en de techniek voor een perfecte tegendruk maken dit het beste Ringerpedaalsysteem op de markt.

Stemschaal
De wijzer op het stemapparaat kan zeer eenvoudig worden verschoven, wat handig is bij het spelen met kalfsvellen in veranderende of ongunstige temperaturen of luchtvochtigheidsomstandigheden.

Solide Aluminium Frame
De German Classic pauken zijn gebouwd op een oersterke aluminium voet, 'Volcano Grey' gepoedercoat.

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken