Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Nancy Zeltsman Signature

Op persoonlijk verzoek van de legendarische marimba-artiest Nancy Zeltsman, ontwikkelde Adams het "Alpha Z Frame", dat later aan de basis stond van het Apex mallet frame.  Het aluminium frame met details uit eikenhout sluit vloeiend aan op de lijnen van het Alpha-rail- en resonatorontwerp en zorgt zo voor een samenhangend geheel. 

Met deze speciale uitvoering van de Adams Alpha marimba sta je gegarandeerd in het middelpunt van de belangstelling. Het klassieke houten bovenwerk in espresso in combinatie met de paarse resonatoren maken van dit instrument een ware eye-catcher. 

I think the resulting design is very striking aesthetically – and unique!

— Nancy Zeltsman

“I love the lines of the upper-frame of the original Adams Alpha Marimba designed by KesselsGranger Design Works (released in 2012). My suggestion was to continue its sleek, modern design elements into the lower portion of the frame for a cohesive look. It was a funny coincidence (given the “Z” of my surname) that the design solution the engineers and designers at Adams came up with was a Z-shaped height adjustment system. In addition to the frame, we brainstormed a new color combination using a lighter resonator color and rich dark brown for the frame that we feel is warm yet modern. I think the resulting design is very striking aesthetically – and unique!”

Specifications

Model: MAHZ50
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 72 - 40 mm
Bereik: 5 octaven (C2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 255 cm
Breedte lage kant: 104 cm
Breedte hoge kant: 40 cm
Hoogte: Verstelbaar 88-108 cm
Frame: Adams Z

Creëer een meeslepende muzikale ervaring

Dankzij de iinovatieve Adams Alpha stemtechnologie worden jouw muzikale ideeën kraakhelder en met uiterste precisie vertolkt richting jouw publiek.

High
In het hoge register van de Alpha marimba sta je versteld van de nauwkeurigheid en kracht die de toetsen produceren. Bovendien is de Adams Alpha marimba getest als de marimba met het minste frame-geluid.

Mid
Dankzij de nauwkeurige positionering van de boventonen wordt vervorming geminimaliseerd en krijgt het middenregister een open, zingend karakter. Ongeacht het tempo van je spel, zullen frasering en dynamiek prachtig worden geprojecteerd in elke ruimte.

Bass
De unieke software waarmee de stemmers van Adams werken, stelt hen in staat om tot een zesde boventoon nauwkeurig te stemmen in het basregister. Daarnaast is Adams erin geslaagd om het houtwerk van het frame zo te ontwikkelen dat de Alpha het meest stijve frame in de markt heeft. Deze combinatie resulteert in het meest nauwkeurige, dynamische en op afstand krachtigste basmarimba-geluid dat je zult vinden.

Een eerlijke prijs voor een topinstrument

Iedere Adams Alpha marimba is voorzien van een topkwaliteit keyboard, vervaardigd uit premium Honduras rosewood, gestemd met de Alpha stemtechnologie. Altijd voor een eerlijke prijs. Met een Adams instrument koop je een duurzaam instrument en hoef je geen onnodige en veel te dure keyboard-opties aan te schaffen, omdat ieder instrument de hoogst mogelijke standaard biedt.

Ervaar waarom de grootste solisten kiezen voor de Adams Alpha marimba. Martin Grubinger, Ji Hye Jung, Christoph Sietzen, Svet Stoyanov, Simone Rubino, Alexej Gerassimez en vele anderen hebben al gekozen voor de ongeëvenaarde klank en kwaliteit van de Adams Alpha marimba. Nu is het jouw beurt.

Onze Artiesten

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer zeldzame houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, gedijt in het hart van Centraal-Amerika. De magie van de resonantie is zelfs hoorbaar in een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat niet alleen bekend staat om zijn uitzonderlijke klank, maar ook om zijn ongekende hardheid en duurzaamheid. Deze unieke kenmerken maken dit hout het meest voortreffelijke en waardevolle materiaal voor het vervaardigen van malletinstrumenten, zoals de betoverende marimba.

Lees hier meer over ons Honduras Rosewood

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken