Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Ludwig Albert Signature Marimba

Iconisch en eigenzinnig

Ludwig Albert is onmiskenbaar een icoon in de internationale marimbawereld. Met een eigen marimba-concours, wereldwijde masterclasses en zijn zelf ontwikkelde 'acht-mallets-techniek' heeft hij op eigenzinnige wijze veel jonge spelers beïnvloed. 

Het instrument dat Adams voor hem maakte is gebaseerd op de Adams Custom marimba met het zogenaamde Traveller Frame. Het instrument heeft een bereik van C2 - C7 met toetsen uit geselecteerd Honduras Rosewood, gestemd middels de 'Adams Alpha stemmingsmethode', de meest geavanceerde methode voor marimba's ter wereld. Uniek aan et Ludwig Albert signatuur model zijn de prachtig donkerrood gebeitste toetsen met afgeronde halve tonen.

Gebouwd op het Adams Traveler frame met lage dwarsbalk en soepele, grote wielen, kent het instrument een geweldige stabiliteit. De prachtige “whitewash” gelakte rails en kopstukken, in combinatie met de mat goudgekleurde resonatoren maken van het instrument een schitterende verschijning op het podium.   


Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Superieure Honduras Rosewood toetsen
Bij het produceren en samenstellen van uw Alpha marimba wordt enkel gebruikt gemaakt van het best gerijpte Honduras Rosewood. In de zoektocht naar de ultieme klankkwaliteit, hebben de Adams engineers alles uit de kast gehaald en ervaringen uit de afgelopen decennia gebruikt om een toonaangevende marimba te ontwikkelen die klaar is voor de volgende generatie.

Duurzaamheid
Illegale handel en onnodige kap vormen een reële bedreiging voor Honduras Rosewood en lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie zet aan tot illegale handel en zelfs veel bedrijven in de muziekindustrie kopen bij handelaren zonder moreel kompas.

Adams Musical Instruments heeft een eigen lokale plantage om duurzaamheid te garanderen en onnodig oogsten te voorkomen. Op deze manier helpen we om het mooiste hout ter wereld te beschermen en de toekomst van onze geliefde instrumenten veilig te stellen met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Adams Musical Instruments heeft altijd op deze duurzame manier gewerkt, met het nodige papierwerk. Al lang voordat de regelgeving voor dit type hout werd aangescherpt, werd bescherming een belangrijk thema in de muziekindustrie en dwong het bedrijven tot actie.

Internationally highly acclaimed, Ludwig Albert belongs as Belgian leading marimbist with the absolute top-flight and is profiled as one of the most successful marimbists and pedagogues of his generation. After obtaining a First prize Percussion, the Superior Diploma and a Masterdegree specialisation marimba at the Royal Conservatory of Music in Antwerp-Belgium, he was profoundly shaping his musical talent with the Japanese marimba virtuoso Ms.Keiko Abe. Afterwards he performed with her from 1996 several concert tours such as: 'Keiko Abe plays Keiko Abe' (1996 Belgium), 'Ludwig Albert in concert' (Osaka-Japan 1996), 'Keiko Abe charity gala concert' (1996 Japan), Belgium Tour: 'Dialogue in Nature/ K.Abe & L.Albert in concert'-1997 & 2000, Japan Tour: 'Dialogue in Nature'-1997.

Read the full bio of Ludwig Albert here