Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Custom Classic Serie Marimba

Het traditionele en tijdloze design van de Custom Classic marimba met zijn volledig eikenhouten frame komt tot zijn recht in iedere setting. De gepatenteerde 'Voyager hoogteverstelling' is mooi geïntegreerd in de houten zijkanten en het frame is uitgerust met een uiterst robuust platform met een lage dwarsbalk. Het houtwerk is beschikbaar in twee afwerkingen (heldere lak of walnoot) en kan gecombineerd worden met zwarte of desert resonatoren. 

De Custom Classic marimba is uitegrust met Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Duurzaamheid
Illegale handel en onnodige kap vormen een reële bedreiging voor Honduras Rosewood en lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie zet aan tot illegale handel en zelfs veel bedrijven in de muziekindustrie kopen bij handelaren zonder moreel kompas.

Adams Musical Instruments heeft een eigen lokale plantage om duurzaamheid te garanderen en onnodig oogsten te voorkomen. Op deze manier helpen we om het mooiste hout ter wereld te beschermen en de toekomst van onze geliefde instrumenten veilig te stellen met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Adams Musical Instruments heeft altijd op deze duurzame manier gewerkt, met het nodige papierwerk. Al lang voordat de regelgeving voor dit type hout werd aangescherpt, werd bescherming een belangrijk thema in de muziekindustrie en dwong het bedrijven tot actie.

SPECIFICATIES 5.0 OCT.
Keyboard: Honduras Rosewood
Bar width: 72 - 40 cm
Bereik: 5 octaven (C2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz als standaard stemming
Lengte: 255 cm
Low end: 104 cm
High End: 40 cm
Hoogte: Verstelbaar 88-108 cm
Frame: Adams Custom Classic Frame