Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Concert Serie Klokkenspel

Het klokkenspel uit de Concert Serie heeft een aantal overeenkomsten met het Artist model, waaronder hetzelfde bereik van 3.3 octaven. Veder beschikt de Concert Serie ook over de hoogwaardige “Round Top” toetsen, een open draaglatten systeem en de welbekende Voyager hoogteversteller. Het klokkenspel bevat draaglatten die in vinyl gewikkeld zijn en resonatoren die zijn gepoederlakt voor de beste duurzaamheid. Het instrument is beschikbaar op zowel het Voyager Frame als het Endurance Field Frame.

Toetsen

De toetsen van Adams Concert serie klokkenspellen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat speciaal voor Adams op maat is gemaakt om de perfecte combinatie van klankkleur, resonantie en toon te bieden.

  • Bereik: 3.3 octaven (C5 – E8)
  • Toets breedte: 30,5 mm
  • Stemming: A = 442 Hz

Frame

Het open draaglatten systeem van het Adams Concert klokkenspel heeft draaglatten die in vinyl gewikkeld zijn en resonatoren die zijn gepoederlakt voor de beste duurzaamheid. Het instrument is beschikbaar op zowel het Voyager Frame als het Endurance Field Frame. Beide frames beschikken over de gepatenteerde hoogteversteller.

Voyager Frame
Het gepatenteerde Voyager frame van Adams is enorm duurzaam en biedt snelle, moeiteloze aanpassingen aan vele speelhoogtes. Deze eigenschap is perfect voor situaties waar veel spelers van verschillende lengtes het instrument gebruiken, bijvoorbeeld op muziekscholen. Dezelfde soepele hoogteversteller is ook te vinden op het Endurance Field Frame.

  • Frame breedte lage register: 56 cm
  • Frame breedte hoge register: 50 cm
  • Hoogte (verstelbaar): 80 – 100 cm

Endurance Field Frame
Het Endurance Field Frame is speciaal ontwikkeld voor ensembles die veel buiten optreden. De extra grote vergrendelbare wielen en het grote frame laten het instrument zich eenvoudig over ruigere buitenterreinen verplaatsen. Een handige stang die over de volledige lengte van het frame loopt is de perfecte plek om bekkens, bellen en zelfs trommels te plaatsen, wat een goede toevoeging kan zijn bij een percussie-uitvoering.

  • Frame breedte lage register: 70 cm
  • Frame breedte hoge register: 50 cm
  • Hoogte (verstelbaar): 88 – 107 cm