Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Schnellar Pauken - model Amsterdam

“Dit zijn de beste pauken ter wereld” - Marinus Komst, voormalig paukenist van het Koninklijk Concertgebouworkest

De Adams Schnellar pauken zijn gedurende een aantal jaar ontwikkeld in samenwerking met Marinus Komst en Nick Woud, de twee paukenisten van het Concertgebouworkest. Meer dan honderd jaar lang gebruikte het Concertgebouw twee originele Schnellar pedaalpauken. De Adams Schnellar pauken zijn geïnspireerd door het klassieke ontwerp, waarbij de ellipsvormige ketel zich verticaal beweegt terwijl het vel op dezelfde plek blijft, in combinatie met moderne innovaties, productiekwaliteit en een prachtige, helder vernikkelde afwerking. Schnellar pauken zijn voorzien van aan klemmen gemonteerde kalfsvellen en het ontbreekt de vrijstaande ellipsen aan de gebruikelijke steunringen en steunen, een unieke combinatie die zorgt voor ongeëvenaarde sensitiviteit, projectie en respons.

Hans Schnellar (1865-1945) begon zijn carrière als solopaukenist in het Zurich Tonhalle Orchestra. Hij was een jaar lang de gastpaukenist in het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam, waarna hij solopaukenist werd voor de Vienna State Opera en het Vienna Philharmonic Orchestra tot 1932.
Schnellar experimenteerde met het maken van pauken en produceerde vele soorten trommels. Veel van zijn instrumenten worden vanwege hun geluidskwaliteit nog steeds gebruikt. Schnellar introduceerde het concept van het naar boven duwen van de ketel in plaats van het naar beneden duwen van de rand om de velspanning te veranderen. Zijn kurbel-instrumenten worden nog steeds gebruikt (in door Hochrainer herziene vorm) door het Wiener Philharmoniker. Het Koninklijke Concertgebouworkest beschikt over de enige Schnellar pedaalpaukenset, zoals benoemd in Berlioz' en Strauss' beroemde 'Verhandeling over instrumentatie' ('Treatise on Instrumentation').

Er is nooit enige twijfel geweest aan de uitstekende geluidskwaliteit van de originele Schnellar pauken van het Koninklijke Concertgebouworkest. Het is algemeen bekend dat dirigent Bernhard Haitink verliefd werd op de instrumenten en hij was lang niet de enige. Hoewel ze soms nog steeds de oorspronkelijke Schnellars bespelen, besloten Marinus Komst en Nick Woud, de twee paukenisten van het Koninklijk Concertgebouworkest, om de mechanische werking van de pauken verder te ontwikkelen. Tijdens een jarenlang partnerschap werkten ze nauw samen met de ingenieurs en paukenbouwers van Adam Musical Instruments om een perfecte replica van de oorspronkelijke pedaalpauken te bouwen in de werkplaats van de Adamsfabriek in Nederland.

Geïnspireerd door Hans Schnellar’s klassieke ontwerp bevatten de Adams Schnellar pauken moderne innovaties, productiekwaliteit en een prachtige, helder vernikkelde afwerking. Schnellar pauken zijn voorzien van aan klemmen gemonteerde kalfsvellen en het ontbreekt de vrijstaande ellipsvormige ketel aan de gebruikelijke steunringen en steunen, een unieke combinatie die zorgt voor ongeëvenaarde sensitiviteit, projectie en respons.

  • De Adams Schnellar pauken zijn ontwikkeld met beide solopaukenisten van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam: Marinus Komst en Nick Woud.
  • Geïnspireerd door het originele ontwerp van de Schnellar pedaalpauken verplaatst een nieuw ontworpen, modern en soepel mechanisme de ketel verticaal om de toonhoogte te veranderen.
  • De fijnstemmer op de Adams Schnellar pauken is zo ontworpen dat een draai overeenkomt met een noot. Dit maakt het mechanisme erg praktisch in gebruik.
  • De fijnstemmer heeft een verstelbaar drukmechanisme om de druk en de weerstand aan te passen.
  • De Adams Schnellar pauken worden standaard geleverd met Dresden-pedalen naar het ontwerp van de oorspronkelijke Schnellar pedaalpauken. De instrumenten kunnen echter ook geleverd worden met een Berlin pedaalsysteem of met een Kurbel stemmingssysteem.
  • De sterke vanadiumstalen voetstukken en frameonderdelen zijn prachtig vernikkeld.
  • Super Kalfo natuurlijke vellen met klemmontage aan een speciaal ontworpen ring zijn de standaard voor alle Adams Schnellar pauken.
  • De ellipsvormige ketel heeft een geweldige focus, directe respons en ultieme projectie. Deze vrijstaande, enkelvoudige ketel met een dikte van 1 mm beweegt zich verticaal om de toonhoogte te veranderen.
  • Een elegante, responsieve stemmingsmeter biedt nauwkeurigheid bij het aanslaan over het gehele bereik.
  • Adams’ speciaal ontworpen reiskoffers en een trolley zijn inbegrepen bij elke set Schnellar pauken voor veilig transport onderweg en op het podium.

De Adams Schnellar pauken model Amsterdam zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

20" - 23" - 25" - 26" - 28" - 29" - 32"

Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een trombone! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info