Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Schnellar Pauken

Adams Paukenfabriek, wereldleider in de productie van pauken, bouwt een aantal pauken die zijn vervaardigd in de traditie van Hans Schnellar.

Onze eerste kennismaking met de pauken van Schnellar kwam tot stand via Nick Woud en Marinus Komst, paukenisten in het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het beroemde orkest beschikt over een van de twee originele setten Schnellar pauken met pedaal. Het was een grote eer toen Adams werd uitgenodigd om replica’s van deze prachtige instrumenten te ontwikkelen.  

Hans Schnellar bouwde deze pauk in de Weense traditie, die een belangrijke plaats inneemt in de ontwikkeling van orkestpauken. De meeste grote componisten uit de klassieke en romantische periodes woonden op enig moment tijdens hun carrière in Wenen: van Haydn en Mozart tot Mahler. Deze componisten zouden zeer vertrouwd zijn geweest met de klanken en stijlen van de Weense paukenisten.

Typisch aan de Schnellar zijn de ketels met hun traditioneel eivormige ontwerp en de werking van de pauk. In tegenstelling tot andere pauken, waar het vel over de ketel wordt getrokken om verschillende toonhoogtes te produceren, beweegt bij de Schnellar pauken de ketel op en neer. Hierdoor kent de pauk een minimaal aantal contactpunten, waardoor de ketel ontzettende vrij resoneert.

Adams biedt momenteel drie verschillende pauken in de traditie van Schnellar: Het model Amsterdam, Classical en Romantic. 

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info