Taal:
Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Adams German Classic Pauken

De Adams German Classic pauken zijn gemaakt voor de nieuwe generatie paukenisten met een traditioneel Berlijns geluid in gedachten en passen perfect bij het klassieke en romantische repertoire.

De German Classic pauken combineren karakteristieke eigenschappen en een traditioneel geluid met geweldige innovaties, modern vakmanschap en de allernieuwste design-ontwikkelingen. Elk detail van de German Classic pauk is wetenschappelijk en/of proefondervindelijk getest, wat heeft geleid tot interessante nieuwe bevindingen en conclusies.

Bij Adams wilden we een pauk ontwikkelen met een traditioneel warm en krachtig Berlijns geluid, een toegenomen volume en een grote projectie voor een concertzaal. Het pedaalsysteem is een nieuwe en subtiele verbetering van het bekende Ringerpedaal. Een meer verfijnde en verbeterde geometrie van de tanden op de ratel, een nieuw ontwikkelde ontkoppeling van het pedaal en de techniek voor een perfecte tegendruk maken dit het beste Ringerpedaalsysteem op de markt.

Gedurende het jarenlange doorontwikkelen van de German Classics richtten we ons niet alleen afzonderlijk op wat de beste ketel of het beste frame zou zijn. In plaats daarvan combineerden we tientallen verschillende opties om voor elke pauk het ultieme geluid te vinden ten opzichte van vergelijkbare pauken elders. Een grote doorbraak hierbij bestond uit wetenschappelijk onderzoek naar en innovatie van de steunen van de German Classic pauken. De steunen zijn ontwikkeld om de ketel te versterken en de vorken van de steunen zijn aangepast aan de ketelmaat om de druk op de ketel beter te verdelen.

De wijzer op het stemapparaat kan met een vingertop worden aangepast, wat handig is bij het bespelen van kalfsvellen onder moeilijke omstandigheden. Elke pauk is uitgerust met onderdelen die het vel centreren, zodat ze precies op hun plaats blijven, en een nieuw ontwerp van de fijnstemmer zorgt voor een soepele en geruisloze werking. Het vulkaangrijze frame geeft de German Classic pauk een opvallend en eenentwintigste-eeuws ontwerp dat past bij de nieuwe generatie en perfect contrasteert met het traditionele geluid.

Uniek aan het geluid van de German Classic is de heldere aanslag die van het begin tot het eind vol en stevig van toon is.

De German Classic pauk is ontworpen en uitgebreid getest in samenwerking met Raymond Curfs, de hoofdpaukenist van het “Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks” en het “Lucerne Festival Orchestra”. Het was zijn missie om een erfenis achter te laten voor de volgende generatie spelers: een meesterwerk als resultaat van de geweldige ervaring die hij met de jaren opdeed in de beste orkesten onder de beste dirigenten.

De Adams German Classic pauken zijn beschikbaar in de volgende ketelmaten:
20” - 23” - 24” - 26” - 29” - 32” (inch)

Raymond Curfs werd in Nederland geboren en studeerde pauk en percussie in Maastricht, Keulen en Berlijn. Na contracten bij het Noord Nederlands Orkest in Groningen, de Stadsschouwburg van Bielefeld en het Berlin Radio Symphony Orchestra werd hij in 1999 hoofdpaukenist in het Beierse Staatsorkest in München.

In 2007 kreeg hij dezelfde rol in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Van 2000 tot 2006 speelde hij ook in het Mahler Chamber Orchestra.

Een hechte vriendschap verbond hem met Claudio Abbado, op wiens uitnodiging hij lid werd van het Lucerne Festival Orchestra. Raymond Curfs doceert aan het conservatorium van München. Hij treedt regelmatig op als kamermusicus en solist.

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info